lauantai 3. syyskuuta 2011

Häämatkalla Pariisissa

Laitetaampas muutama kuva sieltä meidän tämän kesäiseltä häämatkalta! Pariisi oli siis kohteemme, ja nelisen päivää olimme reissussa. Kuvat puhukoon puolestaan :)

Pariisilaista elämää

Notre Damen katedraali oli upea nähtävyys! Näkemisen arvoinen niin sisältä kuin ulkoakin.
Notre Dame

Katedraalin suuret ikkunat olivat pääasiassa tällaisia mestariteoksia, värilasia ei oltu säästelty! Muotoja oli jos jonkinlaisia myös, tässä vain yksi kauneimmista. Valitettavasti kameralla ei voi ikuistaa täysin sitä upeaa näkyä, mutta kyllä tästäkin jo osviittaa saa :)
Notre Damen yksi upeista värilasi-ikkunoista


Eiffel-tornille kuljettiin tällaisen kauniin pikku puiston halki :) Vaikka keli oli sateinen, oli ihmisiä todella paljon liikkeellä. On se torni niin valtava ja upea että sitä lähtee mielellään katsomaan vaikka satais puukkoja :D menimme M:n kanssa väärästä portista ja jouduimme sille oviaukolle, josta pääsee torniin vain portaita pitkin :O kävelimme sitten n. 680 porrasta toiselle tasanteelle, josta oli hulppeat näkymät!! Sama määrä portaita alas ja seuraavana päivänä tunsi kyllä kävelleensä.. ;D

Kaunis puisto Eiffel-tornin juurella

Näkymiä Eiffel-tornista

Seinen puoli katsottuna Eiffelistä
Louvreen oli tietenkin mentävä katsomaan Mona Lisaa! Jonotimme n. tunnin sisäänpääsyä. Museon pihalla kulki muutaman miehen kokoonpanoissa sotilaita rynnäkkökiväärit ojossa, joten kyllä siellä museossa jotain arvokasta oli .. ;D Museo oli valtavan iso, jaksoimme kulkea vain yhden siiven, mutta tulipa nähtyä tämä maailman kuulu Mona Lisa!

Louvren museo

Lasipyramidi Louvren pihalla toimi sisäänkäyntinä museoon

Välillä täytyi tietysti pitää kahvitteluhetkiä, ja kävimmekin sitten Eiffel-tornin ja Seine-joen välissä sijaitsevalla rantakahvilalla juomassa espressot :) Ranskassa saa espresson automaattisesti, jos tilaa kahvin. Vaikka itse en ole vahvan kahvin ystävä, täytyy sanoa että ei ollut hullumman makuista aito espresso! Täällä kun tilaa jostain automaatista niin saa pannunpohjaa vain :D

Kahvihetki Seinen rannalla :)


Ja itse Eiffel-torni, joka ainakin minulle viimeistään konkretisoi sen, että todella olemme Pariisissa!

Eiffel-torni ja kahvila sen juurella

Moulin Rouge löydettiin vahingossa :)

Moulin Rouge

Kaiken kaikkiaan matka oli onnistunut ja mieleenpainuva, monilta osin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisesi tänne! :)