maanantai 7. marraskuuta 2011

Maanantain kuvapläjäys

Aloittelen maanantain varsinaisella kuvareportaasilla! Tässä lupailemani kuvat:

Kävin siis kirpparikierroksella viime perjantaina, ja mukaan lähti mm. nämä kaksi bodya sekä tuo Puman fleece-takki. Se on vähän isompaa kokoa, mutta menee varmasti keväällä jo hyvinkin. Näille ostoksille tuli yhteishinnaksi 3,5e.



Sitten kuvia meidän vaunuista, vihdoinkin! Eli Ora Jovi Air on meidän vaunujen merkki ja malli ja tämmösiltä ne näyttää:




Ollaan ihan supertyytyväisiä näihin vaunuihin! :)

Sitten vielä kuvaa siskon neulomista palatossuista, nämä on ihan syötävän suloset :D Ne on niin pienet että menevät melko pian vauvelille jalkaan, tai siis ovat sopivat. Kiitos siskolle lämpöisestä lahjasta pikkuiselle! :)




Siinäpäs nyt oli sitten monelaista kuvaa :) Sitte muihin asioihin. Tänään oli 3. ja viimeinen lääkärikäynti ja samalla tehtiin synnytystapa-arvio, niinkuin täällä tehdään kaikille ensisynnyttäjille. Ensin hoitaja otti sisään ja kyseli kuulumiset, mittasi verenpaineen ja passitti antamaan pissanäytteen. Sitten lääkäriin, ensin katsoi mun jalkoja kun oli papereissa merkintä kovasta turvotuksesta. Totesi että tosi paljon on nestettä ja kehotti kokeilemaan tukisukkia. Kävinkin sitte heti hakemassa Halpa-Hallista tukisukat, täytyy huomisaamuna kokeilla. Seuraavaks lääkäri ultras ja pikkusella näytti olevan kaikki hyvin <3 Sitte koitti ikävin osuus, eli sisätutkimus ja paikkojen joustavuuden tutkiminen. Joo, tiedän, synnytys tulee sattumaan tuhat kertaa enemmän, mutta sanotaanko että tuo oliki enempi epämiellyttävä kuin kivulias toimenpide. Ite arvostan sitä että sanotaan etukäteen mitä seuraavaks tapahtuu, niin osaa vähän valmistautua. Lääkäri oli oikein ihana, mutta saatto sanoa "nyt mää vähä venytän" ja samalla se jo toteutti uhkauksensa. No, kohdunsuu oli ennallaan ja kanava oli kuulemma ehkä vähän pehmennyt, mutta aika ennallaan kaikki oli. Lantioni oli kuulemma normaali, joten pitäisi mahtua tulemaan alakautta. Painoarvionkin antoi, mutta siihen en nyt sen kummemmin luota kun se on vaan arvio. Lääkäri sanoi, että yleensä keskimäärin 500-600g tulee vauvalle vielä painoa tämän jälkeen. Mutta käynnistä jäi ihan hyvä mieli, ja onneksi vauvalla näytti olevan kaikki hyvin.

Synnytyksessä mua tällä hetkellä mietityttää se, että osaankohan rentoutua yhtään :/ en tiedä, voiko lihaksia jännittämällä saada synnytyksen hidastuun, mutta mulla ainaki on paha tapa jännittää kaikki paikat kun on kipeä. Mitenkähän sitä rentoutumista vois harjotella? Ku ei sitä kipua voi ennalta kuvitella kun ei oo kokemusta asiasta. Nytkin kun on tullut näitä "sukkapuikkoviiltoja" kohdunsuun alueelle, oon huomannu jännittäväni paikat koska tuntuu että se vähentää niitä vihlasuja. No, aika näyttää miten käy. Sen käskin miehen muistaa, että muistuttaa mua rentouttaa leukaa, se rentouttaa koko kroppaa.

No, päivä kerrallaan ja niin eespäin. Huomenna taas neuvola, kerron kuulumiset sitten! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisesi tänne! :)