keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Vauvanhoito-opastus neuvolassa

No niin, vauvanhoitotunti takana ja oppineina (heh) täällä nyt ollaan miehen kanssa molemmat. Tai siis mies lähti takaisin töihin suoraan neuvolasta, mutta kuitenkin.

Vauvanhoitotunnin piti meidän oma neuvolatäti, ja ihan hyödyllisiä asioita tuli esiin. Hänellä oli sellainen pieni ihan oikean vauvan näköinen nukke, jolla näytti mm. hoitotoimenpiteet ja kylvetysasennot ym. Mielestäni oli hyvä että mieskin oli mukana, sillä just nuo navanpuhdistamiset ja muut jutut on miehenkin hyvä tietää jo etukäteen, ja on kivempaa että opetellaan näin yhdessä, kuin sitten niin että toinen osaa ja toinen ei ja pitää neuvoa = riitoja tiedossa :D

Nyt pitäisi muistaa hankkia vielä seuraavia välineitä:

  • Aqualan -perusrasvaa vauvan ihonhoitoon
  • Kirvelemätöntä desinfiointiainetta
  • Keittosuolatippoja
  • Vanupuikkoja ja -lappuja
  • Amme 
  • Maidonkerääjä
  • Niistäjä
Kaikkea muuta sitten onkin, ja tokihan tarpeen tullen saa ostettua. Vaippoja meillä 1-kokoa yksi pieni paketti, en tiedä viitsiikö ostaa lisää koska jos vauva onkin isompi niin menee vaipat hukkaan. Tokihan se olis kiva ettei tarttis heti lähtee kauppaan ku kotia pääsee, mutta tuleva isi käy kaupassa muutenkin koko ajan, niin eipä tuo ongelma tule varmaankaan olemaan :D

Talvivauvasta kun on kyse, sanottiin että ulos kannattaa alkaa totuttelemaan parin viikon ikäisenä. Pieniä pätkiä ensin, ja 1kk iässä voi jo alkaa nukuttaa ulkona. Pakkasraja -15´c, tietysti pitää ottaa tuuli ja vaunujen sijainti huomioon. Meillä on onneksi tosi suojainen paikka terassilla, joten siihen ei viima kovin hyvin pääse.

Neuvolatäti tulee kotikäynnille viikon sisällä kotiutumisesta, pitää muistaa itse soittaa neuvolaan kun on päässyt kotiin synnäriltä. Meidän synnytyssairaalan synnäri on remontissa, joten kuulemma eivät välttämättä opasta edes vauvan kylvetystä/imetystä. :( Vähän kyllä jänskättää että miten homma ylipäätään hoituu nyt kun koko paikka on evakossa ja ihan mullin mallin. Ikäväähän on aina, jos hlökunnalla ei ole aikaa paneutua työhönsä. Itsellekin tulee sellainen olo että äkkiä pois alta vaan. Kuulin, että perhehuoneita ei myöskään ole nyt saatavilla, ja äidit laitetaan 2-4hlön huoneisiin. Siinäpä sitä onkin hyvä alku perhe-elämälle, sairaalassa pitäisi kuitenkin saada nukkua että jaksaa kotona sitten, jos samassa huoneessa on 4 äitiä lapsineen :O luulen että tekee mieli kotia aika äkkiä..

No, nyt on kuitenkin kaikki "valmennukset" takana päin, ja mieli avoimena suuntaamme eteenpäin. Tälle päivälle saa muutakin ajateltavaa, sillä menen vanhan ystävän luokse kylään illalla :) ja sen jälkeen vielä kuuntelemaan yhtä keikkaa, joten kivaa tekemistä tiedossa!

Näihin kuviin ja tunnelmiin, adios!

Joulu mielessä, joulumaisemaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisesi tänne! :)