lauantai 17. syyskuuta 2011

Kodikkuutta

Eilen meillä oli oikein suursiivouspäivä, laitettiin olkkari ihan uuteen uskoon. Alettiin miettiä, että olisi kiva saada makkariin lisätilaa, kun sinne tuo pinnasänky pian kotiutuu. Meillä on pienessä makkarissa parisänky, piano ja sitten olisi pitänyt saada vielä pinnis sinne. Todettiin, että jos pianon saa siirrettyä pois, niin jää paljon enemmän tilaa makkariin. Jotta taas saatiin tilaa pianolle olkkariin, piti siirtää siellä huonekalujen järjestys aivan mukkelis makkelis :)

Sohva siirrettiin pois toiselta seinältä, ja tv-taso kaikkine härpäkkeineen siirrettiin toiselle seinälle. Piano siirrettiin tv-tason entiselle paikalle. Vaikka olkkariin tulikin yksi iso tavara lisää, ei se onneksi tehnyt tilaa kauhean tunkkaisen ja täyteen ahdetun oloiseksi. Tosin sohvapöytä saa nyt lähteä, se on ihan liian iso tähän systeemiin ja muutenkin inhoan kaikkia "ylimääräisiä" tasoja koska ne kerää vaan turhaa tavaraa päällensä aina.

Suurin työ tuossa on aina tuon viihdekeskuksen purkaminen ja asentaminen. Voitte kuvitella, paljonko johtoa kertyy kun viihdekeskuksesta löytyy tv, dvd-soitin, digiboxi, vahvistin, vahvistin subbarille, subbari, kaks isoa kaiutinta, pleikkari... miehen heiniä tuo johtoviidakon selvittely aina, meikäläiselle ei paljon sano mitään jotku vahvistimen takana olevat 200 erilaista nippulaa ja nappulaa, että mikä kuuluu mihinki. Meikäläinen sitte hoiti tuon lattioiden imuroinnin ja pesun ja avustin kantamisessa. Matot tuli tampattua kans pitkästä aikaa, ja siivosin siinä samalla koko kämpän lattiat. Pikkusen rupes kyllä loppua kohden tuntumaan, että teinköhän kerralla liikaa, vasemmalla puolella tuntuu tuossa kohdun yläreunassa aina kyykistyessä semmosta kipua. Nyt alkaa huomata myös sen että kohtu alkaa painaa keuhkoja.

Joka tapauksessa tämä kodin muodonmuutos piristi ihan valtavasti kodin ilmettä, vaihtelu tekee aina välillä niin terää! Saadaan myös valoisuutta enemmän kotiin kun sohva siirtyi pois ikkunaseinältä. Lisäksi tuo sohvan siirtäminen teki selvemmän rajan keittiön ja olkkarin välille, meillä kun on vähän niinkuin tupakeittiön tyylinen tuo tila missä ruokapöytä on. Nyt sohva jakaa tilan niin, että ruokailijoilla on oma rauha, ja olkkarissa olevilla omansa myös.

Heti alkoi mielessä pyöriä joulusuunnitelmat, nyt meillä on tilaa kuusellekin, jee!! :D Mulle kodikkuus on tosi tärkeää, ja oon niin iloinen että tämä järjestely toimii näin hyvin. Pienessä asunnossa on aina omat haasteensa, samoin ku tietysti isossa talossa.

Tuumin tuossa, että saatan lähteä käymään vähän kirppiksillä, ja uunissa paistuu parhaillaan jugurttikakku, joten lähden katsomaan mitä sille kuuluu :)

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisesi tänne! :)