keskiviikko 31. elokuuta 2011

Keskiviikon keksintöjä

Olipa taas niin nokkela otsikko että.. :D Melkein vois luulla että mulla on mielikuvitusta.. :D

No niin, tänään olin koulussa aamupäivästä puoleenpäivään ja taas sain selvitettyä näitä opintoasioita vähän eteenpäin. On se eri sumplimista, kun pitää laskelmoida että saa tarpeeks rahaa henkensä pitimiks :O aina samaa p*skaa tuon rahan kans. Opiskelun palkka on p*rseestä!!!!! Ja kyllä, käyn töissä samalla, mutta oman alan työt on aina sellaisia kausiluontoisia ja osasta saa palkkaa niin vähä että sillä ei saa ees auton tankkia täyteen. Mutta siis tämän syksyn pitäs nyt mennä suunnitelmien mukaan hyvin, saan juuri sen verran opintopisteitä kasaan että voin nostaa koko syyslukukauden opintotukea, vaikka alankin saada äitiyspäivärahaa marraskuussa. Huolenaiheeni oli se, ettei Kela alkais karhuta multa ensvuonna takas mitään opintotukia, niin siks hätäilin noiden pisteiden kans. Mut nyt pitäs olla tilanne selvä.

Tänään on saunapäivä, ihanaa ku pääsee saunan lämpöön rentoutuun! Rakastan saunaa <3 Täällä on jännät ajat meneillään, kun mies on nyt kolmatta päivää tupakatta. Eilisilta oli paha, ja luinkin netistä että pahimmat vierotusoireet esiintyy 1-3 vuorokautta tupakoinnin lopettamisesta. Että tämän päivän kun vielä jaksaisi niin alkaa jo helpottaa! Iltoisin vain on paha kun ollaan kotona eikä oikein touhuta mitään mikä veisi ajatukset muualle. Ihmeen hyvin mies on saanut kuitenkin unta, nukahtaa paljon nopeammin kuin minä, niinkuin yleensäkin. Toivottavasti unenlahjat säilyy tän pahimman ajan ainakin, jos nukkuu, ei voi polttaa :)



Appiukko tulee huomenna avovaimonsa kera katsomaan kuvia meidän kesäkuisista häistä ja häämatkasta, joten tämän illan/huomisen ohjelmaan kuuluu myös vähän leivontaa. Ajattelin tehdä omenapiirakkaa, kun noita omenoita nyt sattuu olemaan meillä. Oon laittanut parina kertana maustamatonta jugurttia korvaamaan osan maidosta/vedestä, ja se mehevöittää ihanasti piirakan pohjaa! Kannattaa kokeilla! Löysin myös tällaisen uuden ohjeen ihan äsken täältä, jota voisi kyllä kokeilla vaihtelun vuoksi!


Marja-, omena-, tai raparperipiirakka

2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2 dl piimää, kermaa tai maustamatonta jukurttia

1 dl öljyä
1 muna
Päälle:
omenaviipaleita, marjoja tai raparperia
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele 26-28 cm halkaisjalta oleva piirakkavuoka.
Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita puuhaarukalla.
Lisää taikinaan piimä, öljy ja muna, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina vuokaan, laita omenalohkot pinnalle, ripottele päälle kanelia ja sokeria.
Paista piirakkaa uunin keskitasossa 25-30 minuuttia.
Tarjoa lisäksi vaniljavaahtoa tai -kastiketta

Kuulostaa kyllä ihanalle! Täytyy yrittää muistaa ottaa kuva, jos tuolla ohjeella teen, että millaista siitä sitten tuli :) Leivonnassa oon alkanut käyttää grahamjauhoja, jotta olisi vähän terveellisempää kuin vehnäjauho. Sokerimääriä koitan myös aina vähän katsella, joissakin ohjeissa kun tuntuu ettei mitään muuta tulekaan koko taikinaan kuin sokeria valtavat määrät. 

Syksyn värit alkavat pikkuhiljaa näkyä selvemmin, omenat alkavat saada väriä "poskiinsa" ja puiden lehdet kellastuvat kovaa kyytiä. Kohta on ruska-aika! Olemme menossa ystäväpariskunnan kanssa Pohjois-Suomeen reilun kolmen viikon päästä mökkeilemään, ja siellä on varmasti jo tosi kivan näköistä siihen aikaan <3 muutenkin ihanaa päästä käymään mökillä, varsinkin hyvässä seurassa :) täytyykin alkaa jo suunnitella, mitä kaikkea siellä voitaisiin touhuta, harmi vain että viikonloppu menee aina niin äkkiä :( mutta jos nuo meidän ukot saisi töistä lähteä perjantaina vähän aiemmin, niin jäisi illasta aikaa tehdä jotain eikä koko päivä menisi matkustamiseen. 
Nyt kinkkukiusausta tekemään päivän ruuaksi, mieskin tulee tunnin päästä töistä <3 kivaa keskiviikkoa! :)
Lempparini, Kiroileva Siili löytyi täältä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisesi tänne! :)