torstai 18. elokuuta 2011

Aamuista leipomista

Tulipas oltua reipas ja leivottua tosiaan niitä kauralastuja, joista eilisessä postauksessa mainitsinkin :) Koulukaverini tosiaan on tulossa parin tunnin päästä kylään, niin on kiva laittaa tarjolle kaffin kanssa vähän jotain hyvää. Kännykän kameralla ei kovin häävejä kuvia tuu, mutta tässä vähän osviittaa sinne päin, minkälaisia kauralastuja sain aikaiseksi:


Mun mielestä sokeria olisi voinut laittaa vähän vähemmän, oli aika makean oloisia kun koemaistoin. Reseptin löysin kotikokki.netistä ja se oli kutakuinkin tällainen:

3dl kaurahiutaleita
2dl sokeria
4rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
100g sulatettua margariinia
1 kananmuna
Kanelia (ei ollut ohjeessa mutta lisäsin itse)

Siitä on todella monta vuotta kun viimeksi tein kauralastuja, joten oli kiva saada ne onnistumaan :D nyt siellä joku mahdollinen jauhopeukalo miettii, että miten kauralastut voi saada epäonnistumaan, mutta uskokaa, mä voin saada :D Tosi tarkkoja paistettaviahan nuo on, palavat tosi herkästi.

Sää on sateinen ja harmaa, saa nähdä mitä sitä illalle keksisi ohjelmaa. Pitäisköhän lähteä käymään jossain? Harmi kun tänä päivänä ihmiset ei enää kyläile niinkuin ennen. Kun olin lapsi, saattoi illalla tulla yhtäkkiä joku käymään, tai lähdettiin itse. Ja kun tämä oli vielä aikaa ennen kännykkää, ei sitä edes soiteltu että oletteko kotona, vaan mentiin vaan. Nykyään kaikki on niin omissa oloissaan vaan..

Huomenna tulee ainakin isä ja sisko synttärikaffille, joten täytyy huomenna taas leipasta :) ajattelin tosiaan jonkinlaista suolaista piirakkaa, esim. kinkkupiirakkaa ja sitten jotain makeaa kanssa. Katsotaan mitä sitä keksii, täytyy käydä kaupassa tänään jotta saa tarvikkeet valmiiksi :) 

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, nyt onnistuu taas kommentoiminen.. :D Meinasin jo suorastaan hätääntyä, että enkö pääse noita siun herkkuja kommentoimaan :D se juustokakku oli aivan ihana ja nyt vielä nämä kauralastut, vähemmästäkin kuola valuu! :D

    VastaaPoista

Jätä terveisesi tänne! :)