perjantai 28. lokakuuta 2011

Kesäaika kohta takana päin

Näin ollaan tultu jo siihen vaiheeseen syksyä, että kelloja siirretään ensi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tunti taaksepäin. Siirrytään siis "normaaliaikaan", tai "talviaikaan", miten kukin sen on tottunut sanomaan. Samalla se tarkoittaa sitä, että pimeys saapuu aina vain aikaisemmin, alkaa ne ajat kun on pimeää sekä töihin/kouluun lähtiessä/tullessa.

Nyt täytyy tunnustaa, että kuuntelen joululevyä :O olen yrittänyt huijata itseäni, että tämä on puhtaasti ammatillista (kuuntelen erään kuoron joululevyä), mutta oikeastihan mun vaan on saatava jotain kosketuspintaa tulevaan jouluun, ootan sitä niin kovasti! Ja jotenkin ehkä ajattelen myös niin, että kun kuitenkin on sitä hässäkkää joulun aikana kun vauvakin on juuri saapunut maailmaan, niin ehtiikö sitten keskittyä niin paljoa siihen jouluun varsinaisesti. Kerään siis joulufiilistä varastoon ;D Mutta en ole kuunnellut vielä muita joululevyjäni, enkä ennen marraskuuta kuuntelekaan.

Tuli tuossa äsken mieleen, että pitäisi kohta alkaa hamstrata torttu- ja piparitaikinaa pakkaseen. Yhdet tortut olemme siskon kanssa jo paistaneet :) Sinänsä kätevää, että vauveli syntyy ennen joulua, niin torttuja voi helposti leipaista jos/kun tulee vauvan katselijoita kylään :) Olen jo miettinyt sitä, että miten nuo vierailujärjestelyt tekisi sitten. Jotenkin minusta tuntuu siltä, että kun tullaan kotiin, haluaisin olla ainakin kotiintulopäivänä ihan vain vauvan ja miehen kanssa kotona, kolmistaan. Että saataisiin rauhassa asettua kotiin, tutustua yhdessä pikkuiseen. Täytyy ehkä tehdä niin, että kun laitetaan syntymäilmoitusta tutuille sairaalasta, ilmoitetaan samalla että kylään voi tulla silloin ja silloin. Sairaalaankaan en haluaisi mitään kovin suurta yleisörynnäkköä, tosin tuskin sinne muita tuleekaan kuin minun ja miehen vanhemmat ja minun siskoni. Täytyy muistaa, että meillä on oikeus sanoa ellemme jaksa enempää porukkaa (sattuu olemaan lähipiirissä sellaisia joilla ei oo mitään käytöstapoja eikä tilannetajua :( ).

Marraskuun koittaessa vaihdan myös blogini taustan jouluisemmaksi, teen vähän niinkuin joulusiivousta täälläkin ;) on tunnelmallisempaa sitten lukea ja kirjoitella :) Tulikin siitä mieleeni, että täytyy varmaan vaihtaa jouluverhot 1. adventin aikaan, mikäli vauveli ei vielä silloin ole "ulostautunut". Keittiöön löysin viime vuonna kirpparilta jouluiset paneeliverhot. Olkkariin tulee viininpunaiset sivuverhot ja valkoiset verhot keskelle, ikkunoiden väliin. Makkariin vaihdan siniset verhot joissa on kultaisia tähtiä. Eipä meillä muita ikkunoita olekaan ;D Voi vitsi, toivottavasti saisin ostettua tänä vuonna olkkarin ikkunoihin valkoiset paperitähdet! Ne toisi juuri sopivaa ja tunnelmallista valoa, valolla on tosi suuri osuus tunnelman luomisessa.

Kohta täytyy alkaa valmistella ruokaa, sillä mies pääsee töistä pian <3 Tänään ajattelin tehdä jauhelihakastiketta ja perunoita, mutta ei siitä jauhelihakastikkeesta vaan millään saa niin hyvää kuin koulussa oli ala-asteella! Se oli niiiin hyvää! Minulla on ollut suuri etuoikeus käydä alakoulu pienessä kyläkoulussa, jossa oppilaita oli n. 30 yhteensä. Siellä keittäjät oli aina niin hyviä, ja tekivät aivan ihanaa ruokaa! Suuri kunnia ja hatunnosto heille vain! :)

Päätän kirjoitukseni haaveilukuviin:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisesi tänne! :)