tiistai 25. lokakuuta 2011

Kanelintuoksua syksyisenä aamuna

Tämä aamu lähti käyntiin tällä ihanan makuisella teellä:

Omena-kaneli-rusinatee
Hiukan jouluinenkin tee vie kielen mennessään, siinä on ihana maku! Rakastan muutenkin kanelia yli kaiken, se on ihana mauste!

Olen tässä istunut jo jonkin aikaa (liian kauan) koneella ja etsinyt erilaisia vinkkejä täytekakun tekoon. Isälläni on tänään syntymäpäivä, ja ajattelin leipoa hänelle kakun. Täytyy hakea kaupasta vielä ananasmurskaa, kermaa, suklaata sekä pursotinpusseja. Löysin todella hyviä vinkkejä ja monipuolista tietoa leivonnasta yleensäkin Kinuskikissan sivustolta. Minua kiinnostaisi oppia tekemään kauniita pursotuksia, ja tuolla sivustolla on paljon erilaisia menetelmiä selkeinä ohjeina ja kuvina. Mielestäni varsinkin täytekakussa ulkonäkö on todella tärkeässä asemassa kokonaisuuden kannalta.

Asiasta viidenteen, eilen saimme vihdoin vaunut! Vaunut ovat Oran Jovi Airit vuosimallia 2006, ja todella hienokuntoiset! Tykkään jämäköistä renkaista ja tukevista toppauksista. Tänne maalle nuo sopivat oikein hienosti, niillä pitää pystyä liikkumaan huonoillakin keleillä. Nyt ei puutu enää kuin se vauva :D

Saas nähdä milloin ensilumi tulee! Sisko muisteli, että viime vuonna ensilumi satoi syysloman aikaan, mikä siis oli viime viikolla tänä vuonna (oliko jotenki sekavasti esitetty :D). Pari asiaa pitäisi tehdä ennen lumen tuloa; yksi pensas pitäisi laittaa maan tasalle, ja sitten vielä tukkia vanha räystään reikä katossa. Tuosta reiästä menee kaikki alueen kissat aina meidän välikatolle, ja kun ajateltiin ruveta nukuttamaan vauvaa juuri siinä niin täytyy tukkia se kulkureitti kissoilta. Oikeastaan muuten saa lumi tulla, vaikka eihän ensilumi tietenkään vielä pysy maassa. Talvirenkaat täytyy myös vaihtaa piakkoin, täällä on jo jäätä tiellä aamuisin.

Nyt mun täytyy lähteä sinne kauppaan hakemaan kakkutarvikkeet, ei muuta kun kuulemisiin taas! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisesi tänne! :)