maanantai 1. heinäkuuta 2013

Haasteellista

No niin, minut on haastettu!
Neljäkymmentä varvasta- blogin Lotta heitti minulle haastepallon ;)
Koska mahan asukas ei vieläkään ole osoittanut halua tulla ulos,
on minulla hyvinkin aikaa vastata tähän mukavasti erilaiseen haasteeseen! :)

Säännöt kuuluvat näin:

1. Kerro pari asiaa itsestäsi tai päiväsi kuulumisia. Liitä mukaan myös kuva.
2. Vastaa haastajan kysymyksiin, jos se tuntuu sinusta mukavalta.
3. Huijaa ja muuta haastetta mieleiseksesi.
4. Keksi vaikkapa 10 uutta kysymystä, koska 11 on outo luku.(Pitäisiköhän tässä lukea, että keksi vaikka 11 uutta kysymystä???)
5. Haasta paljon kivoja kavereita, äläkä ole kade, vaikka kaverilla olisikin enemmän lukijoita.

Ja haastajani muunneltu osuus kuuluu näin:

2. Jalkaudu, mene ulos ja etsi kasvi, jota et tunne! EI väliä onko se rikkaruoho vai koristekasvi. 
Hätätilanteessa kaupan vihannesosastolta voi myös tehdä uusia löytöjä. 
Mene kirjahyllylle, kirjastoon tai nettiin ja etsi kasville nimi. 
Ja kerrohan löydöksesi myös meille kuvan kanssa!


Minun vastaukseni:

1. Tänään ollaan vain oltu, käytiin sentään E:n kanssa päivällä vaunulenkillä joka oli pituudeltaan huimat yksi kortteli :D Jouduin pysähtyä vähä väliä kun tuntui että vähintäänki joku vauvan raajoista tunkeutuu ihan just jostaki kohtaa ulos. Olo on siis pinkeä, turpea, hikinen, ahdistunut ja KIREÄ :D Pikku kävelylle oli kuitenki pakko päästä, kun ei täällä sisällä mitään tekemistä ole (sellaista mitä tällä mahalla viitsii enää tehdä). Onneksi on Fröbelin Palikat, pitäisi lähettää niille ukoille kottikärrylastillinen suklaata, niin hyvin E viihtyy heidän seurassaan :D


"Leffa"eväänä rusinoita..


2. Tästä tulikin nyt oikein varoittava esimerkki, jos sieltä ruudun takaa löytyy muita yhtä tietämättömiä kuin minä!
Eli, takapihallamme kasvaa tuijarivistö, josta epätoivoisesti yritämme kasvattaa näkösuojaa. Parin viikon aikana erään tuijan juurelta kasvoi hetkessä yli metriseksi oudon näköinen kasvi, ja minulla heräsi epäilys.. Eilen sitten päätin selvittää netistä, mikä tuo kasvi on. Ja voi vitsit, voin vain olla kiitollinen, ettei E ole koskenut tähän.
Kasvi oli siis pelkästään lehdessä, ei kukkaa. Lehdet näytti tältä:


Kuva YLE:n sivulta, kun en eilen ottanut ällötyksestä kuvaa :/

Eli tämähän on nyt se vaarallinen Jättiputki, johon ei saa koskea ilman suojavarusteita. Kasvineste aiheuttaa palovamman kaltaisia vammoja reagoidessaan auringonvalon kanssa. Herkimmät saa tästä kasvista oireita pelkästään olemalla lähellä. Mies otti heti kuokan käteen ja kaivoi koko yökötyksen pois, ja vaikka kasvi ei metriä korkeammaksi ollut vielä ehtinyt kasvaa, sen juuri oli melkein ranteeni paksuinen. Hyi, yäk ja arrrrgh!! Varokaa tätä, ja poistakaa jos teillä tätä näkyy!

3. Minäpäs muutan tätä haastetta niin, että kohdassa 2. haastetut saavat esitellä lempileipomuksensa, mielellään reseptin ja kuvan kanssa! :) Muuten neljä muuta kysymystä voivat puolestani mennä samoin kuin alkuperäisessä versiossa. 

4. Paitsi että minäkään en keksi nyt muita kysymyksiä, niin moni on haasteissa vastannut vastikään kaikenlaisiin kysymyksiin ;) 

5. Haastan Armin, Mintun, ja Elämää Hetkessä blogit tähän mukaan! :)

Haastetuille vielä selvennetty kooste kysymyksistä:

 1. Kerro pari asiaa itsestäsi tai päiväsi kuulumisia. Liitä mukaan myös kuva.
2. Esittele lempileipomuksesi kuvan ja reseptin kera!
3. Huijaa ja muuta haastetta mieleiseksesi.
4. Keksi vaikkapa 10 uutta kysymystä, koska 11 on outo luku.(Pitäisiköhän tässä lukea, että keksi vaikka 11 uutta kysymystä???)
5. Haasta paljon kivoja kavereita, äläkä ole kade, vaikka kaverilla olisikin enemmän lukijoita.

8 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta tehdään kun keritään. :)
    Ainut mutta kun minä en leivo kuin äitin kanssa ja haluan pitää hänen reseptit salaisina niin tuota kohtaa en voi toteuttaa.

    VastaaPoista
  2. Suuret kiitokset haasteesta.
    (Vaikka en niistä pahemmin välitäkään, mutta olen kyllä kopsannut ja tehnyt joskus kohdalleni osuneita hauskoja haasteita jos on ollut tylsää. :) )

    Samaan hengenvetoon harmittelen kun en tullut ottaneeksi kuvaa kääretortusta jonka tein pyhäksi Lantun 7kk + kaikkien muidenkin sen ansainneiden asioiden sattumuksien kunniaksi. Oli nimittäin hyvää.
    Saankin siis tästä haasteesta hyvän syyn tehdä sitä UUDESTAAN! ;)
    -kiitos siis siitäkin- :)

    Ja tartun haasteeseen heti paremmalla ajalla. Juurikin sen kuvan kera. ;)

    Mitä tuohon jättiputkeen vielä tulee, niin oletteko ilmoittaneet asiasta kaupungille/kunnalle jossa asutte? Tai naapureillenne, mikäli teillä siinä niitä on, jotta hekin osaavat katsoa omat pihansa että onko sitä mahdollisesti levinnyt heidänkin `tiluksille`.
    Käsittääkseni kunta/kaupunki käy myrkyttämässä sen pois jolloin siitä ei ole enää haittaa pihan asukkaille.
    Zemppiä sinun vointeihisi sekä toivon nyt että se ilkeä jättiputki katoaisi sieltä teidän pihapiiristänne ikuisiksi ajoiksi.*huis huis!*

    VastaaPoista
  3. Piti vielä kysymäni sinulta:
    - Mistä tiedät että Fröbelin palikoiden hemmot pitää suklaasta? Onko se varma tieto vai ihan vain veikkaus?
    Mistä tulikin mieleeni, saitko sinä Fazerin sinisen levyn, piti tulla jo hyvän aikaa sitten, kesäkuun puolella. n.3viikkoa sitten olin sen laittavinani sinne tulemaan elikkä tilaukseen, lieneekö se sitten koskaan saapunut perille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä yhtään tiedä tykkäävätkö, se oli vain heitto :D

      Ei ole suklaatia kyllä täällä näkynyt, ohoh! Kiitos vain kovasti! :) Harmi ettei ole tullut, onkohan mennyt matkan varrella parempiin suihin? :D

      Niin ja tuohon jättiputkeen palatakseni, se on tullut meille tuosta seinänaapurilta joka ei hoida pihaansa ollenkaan. Hänelle on ilmoitettu asiasta monena kesänä ihan isännöitsijänkin toimesta, ja aina hän lupaa hoitaa pihansa. Eikä hoida :/ ja kun hänellä on myös omistusasunto eli ei ole vuokralla vaan, niin hänen toimiinsa on vaikeampi puuttua. Tuosta en tiennytkään että kaupunki hoitaisi asiaa, täytyypä heti selvittää! Kiitos vinkistä!

      Poista
    2. No ja voihan sentään. Pitänee kai alkaa selvitellä asiaa sieltä mistä sen olin tilaavinani. Ellen sitten ajattelemattomuuttani jättänyt jotakin oleellista siinä tilauksen yhteydessä tekemättä... O_o

      Poista
  4. Hienoa, että oli haasteesta hyötyä! Mulla meni tänään lenkkikin ihan penkereitä kattelessa ja kasveja bongatessa :D Ois niin mahtavaa osata nimetä ne kaikki! Onneks vaan ei tullu vastaan tuota jättiputkea! Uh toivottavasti saatte kuriin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä sanoa, että mun kasvituntemus on ihan surkee. Perus niittyleinikit ja piharatamot menee, mutta esimerkiksi jo vuohenputki oli ihan uus juttu mulle (nimen olin kuullu mutta en osannu yhistää oikian näköseen kasviin). Että huonosti menee :D

      Joo hyi että ällöttää koko putki, tuli kauppareissulta tullessa katottua että sitä kasvaa tuossa parinsadan metrin päässä muillakin :/ kun tajuaisivat nyt hävittää sen ennenku siihen tulee kukat, ku sitten linnut sun muut alkaa levittää niitä siemeniä :(

      Poista
  5. Kiitos tästä haasteesta!! :)
    Mä nappaan matkaani ja toteutan tässä joku päivä!!
    Ihania kesäpäiviä teille!! <3

    VastaaPoista

Jätä terveisesi tänne! :)