torstai 18. heinäkuuta 2013

Vauvan ensimmäinen viikko

Hui, eilen tuli jo VIIKKO vauvan syntymästä! Lyhyt aika, toisaalta tuntuu niin kovin pitkältä. Miten paljon yhteen viikkoon voikaan asioita mahtua..

Ensimmäinen viikko on kulunut mukavasti. Vauva oli ensimmäiset päivät paljon rinnalla, on toki edelleenkin mutta imeminen on selvästi tehostunut ja kun maitoa mahtuu koko ajan vähän enemmän massuun, untakin jaksaa posotella pidempään. Yöt ovat sujuneet erittäin hyvin, vauva on herännyt itse syömään vaihtelevasti 1,5-4 tunnin välein, toistaiseksi hän syö harvemmin öisin kuin E. Muistelen tosin, että E:llä alkoi parin viikon iässä vasta tulla esiin rauhattomuutta, siihen asti oli myös rauhallinen "nukkuu-syö-hetken hereillä-nukkuu.." -tyyppi. Saas nähdä, miten tämän pojan kanssa sitten käy :)

Neuvolassa käytiin kun vauva oli 6vrk ikäinen, paino sairaalasta lähtiessä oli 2980g (lähtöpaino ylitetty) ja neuvolassa se oli 3100g ja vähän päälle. Olen imettänyt aina kun vauva hamuaa tissiä, tosin tälläkin vauvalla on niin mahdoton imemisen tarve, että olen antanut tutin silloin kun hän hamuaa vieläkin vaikka jo puklaa ylensyömäänsä maitoa.

Pojan kanssa nivustaipeet ovat olleet huonomassa kunnossa kuin tytöllä. Perunajauhoilla sain tilanteen kuitenkin haltuun, nyt ei punoita taipeet enää onneksi. Melkoinen kakkakone tämä vauveli on, mutta hyvä että maha toimii. On niin kurjaa jos pienellä on maha kipeä :(

Oma vointini on hyvä, mutta vielä ei jaksa kuin lyhyitä aikoja kulkea esim. kaupassa. Kerran olen käynyt ja olin ihan puhki pikku kauppareissun jälkeen. Mutta eipä mun tarvikkaan mennä, mies on ihanasti hoitanut meillä ruokapuolen että mun ei oo tarvinu siihen puuttua lainkaan. Se on niin suuri apu.

Nyt E heräsi päikkäreiltä ja vauvakin alkaa osoittaa nälän merkkejä :)

Hyvää loppuviikkoa!

4 kommenttia:

  1. Todella hyvä juttu tuo, että miehesi on vapaalla ja kotona auttamassa sua. :) Niin noissa kodinhoidon asioissa kuin myös pitämässä seuraa isosiskolle, kun sinun aika alussa keskittyy vauvaan enemmän. :)
    Ihanaa loppu viikkoa teidän koko perheelle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, arvostan kyllä tätä mahdollisuutta tosi paljon. Viimeksi mies ehti olla viikon kotona vain, ja olin silloin vielä tosi huonossa kunnossakin. Oli kyllä tosi raskasta kun mies palasi töihin, vaikka ei ollutkaan kuin yksi lapsi. Mutta oma kunto vaikuttaa niin paljon.

      Poista
  2. Lämpimät onnittelut teille!!! <3
    Ihanaa kuulla, että kaikki hyvin!! Kyllä se on aina sellainen jännitys, että kuinka synnytys menee... Me ollaan oltu reissussa ja ilman nettiä, joten sen takia tämä onnittelu tulee vasta nyt. Suloisen näköinen pikku nyytti oli yhdessä kuvassa.
    Oikein ihanaa viikonloppua teille!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! <3 :) toivottavasti teillä on ollut kivat reissut!

      Kyllä se niin on, että lapsen saattaminen ulos mahasta on kyllä kovaa touhua, joka voi mennä suuremmitta ongelmitta, tai olla komplikaatioita täynnä. Ja aina sitä päätyy ihmettelemään samaa asiaa; miten ihmeellisesti luonto onkaan kaiken järjestänyt, kun mahassa muovautuu pieni ihmisen alku <3

      Poista

Jätä terveisesi tänne! :)