maanantai 29. huhtikuuta 2013

Kohta on vappu!

Vappuun liittyy muistoja. Äidinäitini oli syntynyt vappuna 1914. Juhlimme hänen syntymäpäiviään aina oikeana juhlapäivänä, ja juhlat olivat joka vuosi isot. Sen vuoksi, että mummu oli jo aika vanha. Olin usein keittiössä tekemässä lohileipiä, keittämässä kahvia tai muuten vain tarjoilemassa ja tiskaamassa astioita. Vappu oli muistikuvani mukaan aina melkoisen kylmä.

Mummu kuoli pari päivää ennen 91. syntymäpäiväänsä, vuonna 2005. Sen jälkeen vapunvietolle piti etsiä uusi tapa. Eipä vappu tuntunut vapulta moneen vuoteen, niin vahvasti mummun syntymäpäivä sen oli aina leimannut. Nyt, vuosia myöhemmin ja kun minulla on oma lapsi, vappu on alkanut saada uudenlaisen merkityksen. Niin, ja mummusta kulkee muisto aina mukana, vihkisormukseni on perintönä saatu mummun vihkisormus vuodelta 1932 :) Siinä on kaiverruksessa vielä mummun ja papan vihkivuosi ja nimikirjaimet, kuten myös minun ja mieheni <3

Sima on pullotettu, ja aion paistaa elämäni ensimmäisen kerran munkkeja! :) vappuaattona eli huomenna käymme ajelulla vähän kauempana, katselemassa maisemia ja ihan vain viettämässä aikaa. Vapunpäivänä menemme katsomaan amerikanrautoja keskustaan, paikallinen amerikanrautojen yhdistys on järjestänyt vappuajot monena vuonna peräkkäin. Viime vuonna siellä oli myös meidän hääautomme :)

Koulurintamalla tämä viikko näyttää vähän rennommalta kuin viime viikko. Olen vieläkin ihan fiiliksissä siitä, että päättökonsertti ON OHI!!! :D Tänään on koulussa yksi tarkistustunti, sen jälkeen menen tekemään opparia kirjastolle. Huomenna yksi oppitunti ja reenit, ke vapaa, to laulajien kevätkonsertti ja pe opparipalaveri ohjaajan kanssa. Ensiviikolla kaksi tenttiä ja opparin palautus! Hui, vielä puuttuu muutama juttu. Ei onneksi paljon!

Iloista vapunalus-aikaa kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisesi tänne! :)