maanantai 18. maaliskuuta 2013

Pannariongelma

Tänään alkoi tehdä mieli pannaria, joten koulusta tullessa kävin hakemassa munia ja jauhoja ja eikun pannarin tekoon!

Viime aikoina olen huomannut, että yksinkertaisuudestaan huolimatta pannari ei välttämättä aina onnistu. Minulla on luotto-ohje jolla olen tehnyt pannaria pitkään, mutta hauskinta on se että pannari on lähes joka kerta erilainen.

En muuta ohjetta, käytän samoja aineita - paitsi munat ovat välillä eri merkkiä. Syy täytyykin olla siinä, sillä uunimme on testattu toimivan ihan oikein. Olen kyllä kuullut että joskus munat eivät vain "toimi", riippuen vähän erästä. Joskus pannari on oikein kohonnut, mehevä ja "kupruilla",toisinaan aivan litteä! No, onpa jännitystä elämässä kun ei koskaan tiedä millainen pannari tulee.. ;)

Nyt odottelen pannarin valmistumista ja tällä kertaa se näyttää lähes pyrkivän ulos uunista.. Maku ratkaisee, ei ulkonäkö :D

Mukavaa alkanutta viikkoa!

6 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä niin totta! Sekin vaikuttaa, että paljonko sekoittaa ja joutuuko pannari oottamaan uunia. Meillä viheliäisesti uuni vähän vinossa niin aina tulee toinen reuna paksumpi kuin toinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta tuliki mieleen että kun asuttiin vielä vuokralla, meillä oli maailman karmein vuokrakämppä jossa oli kaikki vähintäänki 70-luvulta, uuni mukaan lukien :D Siinä ei ollu enää alkuperäsiä uuninpeltejä olemassa, vuokraisäntä oli jostain kirpparilta hankkinu liian isot jokka piti laittaa niin vinoon että pannaritaikina olis kyllä auttamatta valunu samantien pois :D

      Poista
  2. Niin totta kyllä!! :D Mä teen meidän pannarin aina kauramaitoon ja lopputulos kans vaihtelee kyllä tosi paljon... Mutta vaikka se näyttää millon miltäkin, niin kyllähän se maku on hyvä!!! Nam!! :)
    Aurinkoista alkanutta viikkoa teille!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ui, voisi itsekin joskus kokeilla tehdä pannaria johonkin muuhun kuin "tavalliseen" maitoon, meillä kyllä usein tehdään ihan pelkkään veteenkin ja kumma kyllä, silloin lopputulos näyttää eniten perinteiseltä pannarilta :D ja makukin on hyvä, varsinkin jos tarjolla on myös hilloa. Mutta täytyypä kokeilla tuota kauramaitoa, meillä kun on tuttavapiirissäkin sellaisia jotka eivät maitoa voi käyttää missään muodossa.

      ps. pakko vielä mainita että harvemmin meillä mikään leipomus syömättä jää, monesti tosiaan maku on hyvä vaikka ulkonäkö väittää muuta :D

      Poista
  3. Meillä tehtiin myös pannaria, ensin lauantaina kun teki mieli "jotain hyvää" ja huomasin että jääkaapissa on pieni hillopurnukan pohjakin vielä. Kananmuniakin oli. Eikun pannarin tekoon!
    Niinpä tekaisin ja Nom nom nom...(miltei kaiken söin. PELLILLISEN YKSIN!!!!)
    Koska pyhänä oli tyttäreni nimpparit, pitihän minun taikoa jotakin JOS joku sattuisi käymään tytärtäni onnittelemassa...SIISPÄ PANNARIA ja tällä kertaa kipaisin kaupasta vispi kermaa purkin jonka vatkasin sillä hillo oli jo miltei loppu.
    Maustoin kermabaahdon tomusokerilla joka mielestäni antaa "pehmeämmän" maun kuin tava hienosokeri.

    Suosittelen maustamaan kermavaahtoa edes juhlahetkinä tomusokerilla. Ei paljoa tarvitse kun antaa kivan säväyksen imelän makuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö että pari kuukautta sitten minäkin keksin tuon tomusokerin, ja ihan siksi että meiltä oli tavallinen sokeri loppu! :D silloin huomasin että jestas, tää kermahan maistuu NIIIIIIN paljon paremmalle ja tosiaan pehmeämmälle. Nyt en enää muulla maustakkaan kuin sillä. Loistava aine! ;D

      Ja kyllä täälläkin tuo pannari näyttää kadonneen pitkälti meikäläisen kuonoon, tyttö on nyt kananmunattomalla dieetillä koska epäilemme munaa yhdeksi allergisoijaksi ja mies ei makeasta muutenkaan välitä. No, en pane pahakseni vaikka saankin enemmän.. :D

      Poista

Jätä terveisesi tänne! :)