torstai 9. helmikuuta 2012

Vauveli 2kk

Tänään rakas tyttäremme täyttää 2 kuukautta!Hän on kasvanut kovasti, nyt käytetään pääasiassa 62cm vaatetta. Niitä meillä riittääkin, sillä ystävät ja sukulaiset muistivat tytärtämme joulun aikaan ihanilla pehmeillä paketeilla <3 :) Paljon suloisia vaatteita, on Herra Hakkaraista, Muumeja, nalleja ja vaikka mitä! Kiitoksia vain paljon kaikille jotka pikku tyttöämme muistivat tavalla tai toisella :)

Vauvelimme on kovin varhaiskypsä, johtuen varmaankin yliaikaisuudesta. Hän on hymyillyt jo 3,5 vkon iästä saakka, mutta nyt olemme saaneet nauttia myös hänen "juttelustaan", joka myöskin on jo vuorottelevaa isän tai äidin kanssa. Hoitopisteen Ainu-pupu saa paljon hymyjä osakseen, kuin myös "selitystä" päivän tapahtumista (näin äiti ainakin kuvittelee :D). Pupu on vauvelin J-tädin ostama ja ollut mieluinen :) Paljon muitakin pehmoja on vauvamme saanut:

Ainu-pupu

Nalle, unikaveri pinniksessä minun R-tädiltä :)


Ihaa T&J-kummeilta, Hello Kitty enoltani, koiruli M:n kaverilta

Meillä on myös paljon soivia leluja, jotka on olleet kovassa käytössä. Pinniksessä on kaksikin soivaa juttua, jotka unimusiikkina toimii mahtavasti. Sopivan hiljaista ja rauhoittavaa :)


Lainassa oleva mobile pinniksessä :)


Soiva nalle mun A-ystävältä :)


H-mummun lahjoittama soiva pupu, unimusiikkina :)


Kirjoja meillä on myös muutamia, vielä ei olla tutustuttu kuin tähän:


E-papan joululahja, kuvakirja äänitehostein


Kunhan vauva oppii pitämään itse kädessään esineitä, alkaa näillekin tulla käyttöä:


Neuvolasta saatu Hymy-helistin sekä M:n ensimmäinen lelu vm. -85


Päivärytmi noudattelee niinsanottua EASY-systeemiä, eli E=eat, A=activity, S=sleep ja Y=your own time. Ensin syödään, sitten seurustellaan jos jaksetaan ja sitten nukkumaan, jolloin alkaa mun oma aika. Tosin tämä neiti nukkuu niin lyhyitä pätkiä että niitä ei kyllä torkkuja kummemiksi juuri voi sanoa :D eihän sitä päivällä nyt viitsi nukkua kun on niin paljon nähtävää!

Nyt pakkasten huidellessa -20-30 tienoilla on meidän päivät pelastanu tämä:


T-kummin löytämä lelukaari, soi ja välkkyy :)


Vauveli jaksaa aina jonkin aikaa seurailla ja kuunnella. Kiva lisä tuossa on se, että kun noita roikkuvia juttuja potkaisee, musiikki muuttuu/loppuu/alkaa :) Sitteristä tätä on ihana tuijotella ja jammata mukana ;) Pakkasten lauhtuessa (toivottavasti pian!) päästään taas vaunujen kans liikenteeseen, kävelylenkeillä vauvakin saa unta hyvin.

Mahallaan oloa harjoitellaan päivittäin, ja vauva pitääkin päätään ja välillä rintakehääkin koholla :) Kova hinku hänellä olisi jo lähteä ryömimään, valitettavasti vain se ei vielä onnistu, mutta pian varmasti jo jotain liikehdintää saa aikaiseksi. Turhautuminen vain sitten seuraa, kun halu on kovempi kuin mihin taidot riittävät.

Ruokailu hoidetaan osittaisimetyksenä, eli annetaan sekä rintamaitoa että korviketta. Korviketta annetaan aamusyötöllä heti herättyä, klo 16-17 aikaan ja iltasyötöllä ennen nukkumaanmenoa. Välit ja yöt imetän. Rintamaidon "teho" riittää pariksi tunniksi ja sitten tankataan taas lisää. Yöunet siis jäävät äidillä toistaiseksi vielä aika lyhyiksi, mutta onneksi eka nukkumispätkä on jo 4-5 tuntia. Onni on, että vauva nukahtaa iltaisin klo 22 maissa hyvin pinnikseen, ja herää yöllä vain syödäkseen. Ei jää kukkumaan virkkuna :)

Asiaa olisi paljon, mutta nyt on riennettävä muihin askareisiin :) 

Mukavaa torstaipäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisesi tänne! :)