lauantai 18. toukokuuta 2013

Kesä!

Tänään on ollut aivan loistava ilma! Koko ajan on ollut päälle +22 ja aurinko on paistanut pilvettömältä taivaalta. Olemme touhanneet paljon, ihana tunne kun on olo että päivä on mennyt talteen :)

Lähdimme heti aamupäivällä isälleni savustamaan lohta, hän on rakentanut savustusuunin ja siinä tulee aivan järkyttävän hyvät savulohet <3 Parin tunnin savustuksen aikana ehdimme E:n kanssa tutustua nurmella avoinjaloin juoksemiseen <3 ja koota trampoliinin. Isälläni on turvaverkollinen jättitramppa, joka on aivan loistava tuollaisen puolitoistavuotiaan ikiliikkujan kanssa! Ei muutako typy trampalle ja itse joko perässä myös tai jos on tässä tilassa kuin minä, seuraamaan trampan reunalle tytön riemua :)

Typy jaksoi temmeltää kolmeen saakka, sitten lähdettiin kotiin ja kotimatkalla hänet uni valtasi. Jatkoi unia sitten vielä kotonakin kun nostin sänkyyn maitopullon kanssa. Me iskän kanssa alettiin seuraamaan Suomi-Ruotsi -peliä, tosin kun nähtiin miten peli meni, lähettiin aika pian takapihalle touhuamaan. Meillä kasvaa takapihalla sellainen tuuheaksi kasvava, helposti leviävä "suomen tatar" -niminen puska. Se pitäisi aina syksyisin leikata matalaksi, ja keväällä sieltä nousee taas uudet varret. No, tämä varsien leikkaus tapahtui vasta tänään.. mutta saimmepa puskan kuntoon, nyt odotellaan uutta puskaa :) Ajattelin että voisin tänne laittaa oikein kuvakollaasin siitä, miten nopeasti tuo puska kasvaa ja miten äkkiä se valtaisi koko pienen pihamme! Jos muistan ottaa kuvia, teen niin.


Suomentatar

Eli tuon näkösestä puskasta on kysymys. Sinänsä tuo on ikävä, että kun pihamme on tosi pieni jo muutenkin, niin tuo peittää siitä melkein 1/3 :D Mutta erittäin suuri plussa on se, että se peittää todella hyvin näkyvyyden naapurille, joka asuu heti meidän talon takana, terassin vieressä.

Nyt täytyy lähteä laittamaan E iltapuhteita tekemään, eli vaipanvaihtoa ja hampaiden pesua iltapuuron ohella tiedossa :) Mies lukee kirjaa terassilla, kesän lämpimistä illoista on otettava kaikki irti :)


6 kommenttia:

 1. Värssyn päivässä viisastuin jälleen.. Kiitos sinun postauksesi!
  Nimittäin meillä tätä samaista kasvia kasvoi kaivonkansien ympärillä entisellä kotipaikallamme jossa asuimme. On siis mainio kasvi vaikka sellaisten "peittämiseen".
  Meillä kaivoa ei tarvinnut tyhjäyttää kuin kerran vuoteen ja teetimme sen juuri syksyllä, jolloin sai leikata sen kasvin pois ja kesällä se puski nopsasti uudestaan peittämään ne 3 likakaivomme kantta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä peittämiseen mainio pensas! Eikä kerää mitään ällöjä ötököitä, niinkuin vaikka lumipalloheisi, joka mielestäni on todella kaunis pensas, mutta kerää mustia korreja :/ tuossa etupihallamme kasvaa myös jasmiinipensas, joka kukkii ihanasti juhannuksen aikoihin.

   Nyt pyörälenkille kesäiltaa ihailemaan! :)

   Poista
  2. Mielettömän tärkeä pointti tälläiselle "ötököiden vihaajalle" tuo että
   - Tosiaan ne kasvithan saattaa kerätä niitä öttiäisiä puoleensa vetäen joten...
   Täm täytyy muistaa JOS jonkun pidempi aikaisen rehun meinaisi hankkia kasvamaan omalle pihallensa.
   Olen tuon ajatellut kukkivien kukkien kohdalla siten että ne kerää niitä ampiaisia, mehiläisiä yms. perhosia, joita nyt en pidä pahana, mutta ne muut öhkiäiset...*Hrrr!!!!YÄäääks!!!läpyttelen kengällä kun näen.. :D *

   Poista
  3. Joo mää kans inhoan kaikkia ötököitä!! Meillä on nytki pieni probleema tuossa pihalla kun ampiaiset tahtoo aina yrittää pesäntekoa meidän terassin kulmalle :( hyiiiii :( oon tosi allerginen, ja pelottaa tietenki että pistää myös tyttöä. Täytyy käydä hakemassa kunnon myrkyt -anteeks vaan kaikki jokka pidätte sitä kauheana eläintenrääkkäyksenä- ja murhata kylmäverisesti kaikki pistävät ällötykset!

   Poista
 2. Tosiaan viime kesästä opittu, että kauniista illasta pitää ottaa kaikki irti! Ja tramppa on ihan ehdoton! Meillä oli neidin aikana sellanen ilman verkkoa ja silloin sai ite olla koko ajan sydän kylmänä, että millon se sieltä tipahtaa... nyt on helpompaa kun saa perässään laittaa vetoketjun kiinni ja mennä juomaan kahvit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo tramppa on kyllä mainio! Pitää tehä tässä kesän aikana visiittiä isäpapalle usiasti niin saa ihte vähä levähtää, mutta kuitenki sekä äiti että tyttö saa raikasta ilmaa :) sais tommosen verkon omallekki pihalle niin ei tarttis koko ajan pelätä että mihin se pikkunen vipeltää :D

   Poista

Jätä terveisesi tänne! :)