maanantai 29. lokakuuta 2012

Talviaikaan

Meillä on vähän rytmi sekaisin kun eilen käännettiin kellot talviaikaan. E menikin jo kahdeksan aikoihin päikkäreille (heräsi kuuden jälkeen).

Juon tässä aamukaffiani ja samalla manaan naapuria joka skrapaa auton jäisiä ikkunoita (E nukkuu pihalla). Viime aikoina muutenkin on hermo menny tämän rivitalokommuunin keskellä asuessa. Jotkut ihmiset ei yhtään - siis YHTÄÄN kahto/mieti/ajattele kun näkevät pihalla vauvan vaunut täyesä tällingisä. Huuetaan, paukutellaan ovia, kolistellaan.. ymmärrän normaalielämisestä aiheutuvat äänet - niitä kuuluu meilläkin ja E on monenlaisiin ääniin ja meteliin tottunut. Mutta se, että miksi pitää esim. uuden citymaasturin ovea hakata sen seittemän kertaa kiinni? Luulis ny kerralla menevän. Kaikki terävät, kovat äänet on pahimpia, ei niinkään ohiajavat autot tai normaali jutustelu pihalla.

Jos joku lukee tätä, niin miettii varmaan että onpa pöhölö akka kun vaahtoaa elämisen äänistä! Mutta korostan että normaaliäänet on ok, ei se että muutaman metrin päässä vauvasta huudetaan miehelle/vaimolle miten se "ei tehnyt sitä ja tätä". Sellaiset asiat kuuluu jutella vaikka kotona, ei yleisellä pihalla. Ja nämä ihmiset TIETÄÄ että tässä talossa on vauva, ja ne myös NÄKEE terassille milloin vauva nukkuu siellä.

Haaveilen kympillä omakotitalosta jossakin vähän rauhallisemmalla paikalla, siis ettei naapuri oo heti viiden metrin päässä. Mutta ensin on saatava opinnot loppuun ja mielellään niitä töitäkin.. Valmistuminen ei tunnu olevan enää niiin kaukana (kesällä 2013) mutta sitä ennen tehtävävien koulutöiden määrä hirvittää :O Kevätpuolella helpottaa, kun pari kurssia loppuu jouluna, että sitä ootellesa.

Ja jouluaki ootellesa, onneks tulee joulu niin on jotaki kivaa ootettavaa lähiaikoina! Suunnittelin jo, että marraskuussa meillä laitetaan ulko-oveen joulusta henkivä kranssi, on mukava tulla raskaan päivän jälkeen kotiin kun ulko-ovi jo muistuttaa että pian on joulu ja juhlan ja rentoutumisen aika <3

Anteeksi niille jotka tätä lukevat, on vähän kiukkuista tekstiä. Mutta helpottaa niin kovasti kun saa purkaa mielen päällä olevat asiat kirjoittamalla.

Tällä viikolla alkaa jo marraskuu!! :) Pikkujoulujen aikaa.. ;)

4 kommenttia:

 1. Joulua täälläkin kovasti jo odotellaan ja valmistellaan. :) Tänään kävin ostamassa kartonkia askartelua varten. On koristeet sit joulukuun alussa valmiit esille laitettaviksi.

  VastaaPoista
 2. Oi, sä oot askarteluihmisiä! Mä en :/ en oikein osaa eikä mulla riitä sinni ;D mutta ihailen kyllä muiden askarteluja! Tulen kurkkimaan blogiisi sitten mitä jouluista olet askarrellut! ;)

  VastaaPoista
 3. heh...alkoi naurattaa tuo kun kirjoitit siitä, miten jotkut eivät yhtään välitä siitä jos näkevät lastenvaunut pihalla "täydessä tällingissä" vaan mekastavat ja paukuttavat siinä lähellä kaikkea.

  Meillä, mieheni poika on jokseenkin hmm..."kova ääninen" ja juuri kun minä olen saanut meidän tyttäremme nukkumaan, poika saattaa tulla ja mekkaloida (normaalilla äänellään) ja se hieman ärsyttää minua-> jos tyttö herää niin minähän se taidan olla joka asian korjaa-> nukuttaa uudestaan.

  Iltaisinkin, kun tyttäremme jo nukkuu, saattaa poika mekkaloida ihan "normaalisti" kuin kukaan ei vielä nukkuisikaan.. Eräskin ilta, he kävivät miehen kanssa suihkussa suht. myöhään illasta ja poika mölysi (puhui normaalisti, mutta huomioimatta että pesuhuoneessa kaikUuuuuuuu ja meidän tytär nukkuu juuri sen seinän takana!)
  Että joskus tuntuu samalta, kuin sinustakin varmaan tuntui kirjoittaessasi tuosta. xD
  En voi siis sanoa muuta kuin TIEDÄN TUNTEEN!
  (Tokihan asiasta voisimme puhua miehen kanssa ja hän puolestaan poikansa kanssa, mutta ei tuo tyttö ole siitä vielä uniaan liian usein menettänyt että joku on vähän kovemmalla äänellä puhunut hänen nukkuessaan.)

  VastaaPoista
 4. Voi ihanaa ku joku muuki tietää sen tunteen! :D Meijän neiti onneks kyllä kestää hyvin normaalimeteliä (tässä menee yleinen pihatie heti vieressä) eikä puhekaan haittaa, mutta kun jotkut HUUTAA täysiä ja krapaa sadatta kertaa täysin lehdetöntä maata metallisella haravalla jne.. :D No, toivottavasti saamma seuraavan kodin jostain vähän syrjäisemmältä paikalta.

  Tilanne on vähän helpottanut nyt kun lunta ei ole, niin olen saanut vietyä tytön takapihan terassille nukkumaan. On alkanut nukkua jopa kahdenkin tunnin unia! Aivan eri tyttö kun herää, huomaa kyllä milloin on saanu nukuttua tarpeeks! :D

  VastaaPoista

Jätä terveisesi tänne! :)