torstai 6. helmikuuta 2014

Sitä ja tätä

Tuli mieliteko kirjoitella tänne kuulumisia. Etukäteen aavistin, että kyseessä tulee olemaan sekametelisoppa, joten otsikko sen mukaan.

Meidän viikkoihin on tullut aivan uudenlainen rytmitys E:n valohoitojen vuoksi. Nyt on meneillään hoitojakson kolmas viikko eli kahdeksan kertaa on käyty valossa. Kokonaishoitoaika on jotakin 50 minuutin päälle, ja kyllä se on auttanut kovasti. Ei tunnistaisi enää samaksi tytöksi kuin kolme viikkoa sitten! Mutta kovaa työtä on silti tehtävä jatkossa, että iho myös pysyisi hyvänä. Kortisonikuuri on varmasti toistettava, nyt on meneillään kahden viikon tauko (senkin aikana saa laittaa kortisonivoidetta 2-3 kertaa/viikko mikäli iho alkaa mennä huonommaksi) ja kyllä sen huomaa, heti meinaa ruveta kutittamaan kovasti. Meillä on käytössä käsikauppatuotteita vahvemmat kortisonit, joita saimme ihotautilääkärin reseptillä. Kunpa selviäisi nämä pahimmat talvikuukaudet, toukokuussa alkaisi sitten helpottaa varmasti.




Valohoidossa käymisen ohella on sitten ollut muutakin "äksöniä", sillä olen tehnyt viime viikkoina joitakin sijaistamisia töissä, musiikinteorian opena. Se on ollut mukavaa vaihtelua ja kaikki niin tärkeää kokemusta ja oppien mielessä pitämistä :) Oppilaat ovat olleet ikähaitarilta n. 8-16 -vuotiaita ja heidän kanssaan on ollut kiva tehdä töitä. Toki aina löytyy niitä haastavia tapauksia, mutta niinhän joka ryhmästä tahtoo löytyä. Sitten on vain otettava ohjat käsiin topakasti, jotta homma sujuu. Ei aina helppoa, mutta kokemuksen myötä helpottuu varmasti sekin.

Ja sitten taas ihan muihin aiheisiin, nimittäin ruokaan! :) Ajattelin pitkästä aikaa tehdä kaalilaatikkoa! Itse asiassa en ole tehnyt sitä kuin kerran aiemmin, muutama vuosi sitten. En tiedä, miksei sitä tule tehtyä niin usein, mielestäni se kuitenkin on hyvää. En siis vielä tiedä mitään huippureseptiä mutta olen nyt googlaillut erilaisia ja koittanut yhdistellä sellaiset reseptit, joihin olisi ainekset. Täytyy kirjailla tänne sitten, jos onnistuu oikein hyvin :) puolukkasurvosta täytyy myös tehdä, täytyykin kaivaa pakkasesta puolukoita sopiva määrä.

Nyt kotitöitä jatkamaan, hyvää loppuviikkoa!



2 kommenttia:

  1. Mmmm...kaalilaatikko on hyvää ja edullistakin vielä!
    Itse teen aina joskus siten että keitän riisiä ja sekä kaalisuikaleita. Kun molemmat on keitetty "melkein kypsäksi" laitan sekaisin ja sitten uunivuokaan.
    Päälle kermaa ja antaa hautua uunissa jonkun vajaan tai reilun tunnin niin ai että se on HYVÄÄ!!!!
    Niin ja tokihan siihen mukaan laitetaan jauhelihaakin .-,meinasi mokoma unohtua kirjoittaa sekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, kiitos vinkistä! Tuo keittäminen helpottaisi sitä pitkällistä paistamista, eikä olisi niin epäterveellistäkään (kun paistaessa joutuu sen rasvan/öljyn kans läträtä). Nams, ihania kotiruokia! :)

      Poista

Jätä terveisesi tänne! :)