keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Syyskuu ja korvista nouseva savu.

Niin tultiin syyskuuhun! Ilmat ovat tosin vielä olleet melkoisen lämpimiä, joten syksystä ei sanan varsinaisessa merkityksessä voida vielä puhua. Tänä vuonna syksyn tulo on aiheuttanut minussa neulomis mieliteon! En edes tiedä, mitä neuloisin, mutta tekis niin kovasti mieli ottaa kutimet käteen ja alkaa väkertää jostain ihanasta langasta lämmikettä syksyä ja talvea kohden. Mutta..ne hetket ovat vielä hyvin vähissä, jolloin olisi aikaa neuloa. En huolestu saatikka heitä toivoa menemään, kunhan J vielä vähän kasvaa, alkaa hänellekin tulla jo jonkinlaista rytmiä ja saatan saada muutaman hetken itselleni.

Tänään on ollut sellainen päivä, että oksat pois. Aamu alko ihan hyvin, käytiin päivällä myös lenkillä. Mutta sitten.. Neiti E ei nukkunut eilen päiväunia lainkaan, ja tänään oli käydä samoin. Hermo on ollut niiiiiiiin tiukalla! E:n päikkärit antaa mulle aina mahdollisuuden levätä edes hetken (jos J nukkuu) ja vaikkein ehtisi levätä, niin saan joka tapauksessa olla silloin vauvan kanssa vähän enemmän rauhassa. Yhdessä välissä meno oli jo niin sanoinkuvaamattoman hienoa, kun J itki kaukalossa ja minä siivosin E:n tiputtaman sokerikon aiheuttamia sotkuja, sillä välin E oli kipittänyt jo paukuttamaan tv:n ruutua jollain lelulla, ja tilanne päätty lopulta siihen että kaikki kolome itki :D Äiti väsymyksestä, E väsymyksestä ja kiukusta kun lelu otettiin pois, J nälkäänsä ja märkää vaippaa. No, siitäkin selvittiin, mutta kyllä on ottanut lujille. Joskus vaan jotkut päivät on sellaisia ettei oikein jaksa. Onneksi niitä on harvoin. Ja onneksi E nukahti klo 15 kun koitettiin uudestaan, mutta nyt ei voi antaa kovin kauaa nukkua ettei mee sitte yöunet seuraavaks pilalle.

Tämä viikko on siksi erityisen haasteellinen, kun mies joutuu tekemään 20 tuntia ylitöitä :( hän menee joka päivä jo klo 6 töihin, tulee klo 17 ja vielä lauantainakin pitää töihin. Hän on tietenkin tosi väsynyt, ja luonnollisesti ehtii paljon vähemmän aikaa olla lasten kanssa. Lisäksi hän vie aina auton joten me ollaan ihan jumissa täällä. Joo, on meillä rattaat ja olen käyny lenkillä lasten kans, mutta siihenkään ei koko päivää saa kulumaan ja kaupungille en lähde muuten vain pyörimään.

Nyt minä istun RAUHASSA koneella, J nukkuu vieressä kaukalossa, E nukkuu makkarissa, uunissa kypsyy makaroonilaatikko ja minulla on kupillinen kylmää maitoa ja uunituoreita kaurakeksejä. Tämä päivä ja tilanne vaati nyt ehdottomasti luksusta (ja tässä tunnistan itsessäni tunnesyöpöttelijän :D) ja sitä virkaa sai kaurakeksit nyt edustaa.

Taloasiat ei nyt oikein etene, tarjouksia ootellaan. Yks jo saatukki, mutta yhtäkkiä tarjouksen tekijä häipy jonnekki että siihen ei saa mitään yhteyttä. Alkaa seinät kaatua päälle, todella.

Huomenna mullon niiiiin auto käytössä, ja mää niiiiin häivyn täältä neljän seinän sisältä lasten kans jonnekki! Pappa on ainaskin kesälomalla tän viikon, joten ehkä me mennään sinne. Siellä on tramppa, joten ei muutako E sinne pomppimaan liiat energiat pois. Mikäli sää sallii.

Huh, ny helepotti ko sai purkaa vähä tuntojaan. Joskus on tämmöstä. Rakastan silti lapsiani ja perhettäni enempi ku mitään muuta, tämmöset päivät on vain elämää. Aikansa kutaki, tuumas äitini aina. :)

11 kommenttia:

  1. Se tekkee hyvää tuo kirjoittaminen aina. Itselle ainakin sellainen voiman lähde ja ajatusten selvitys keino numero yksi. :)

    Jaksamisia ja aurinkoisia syyspäiviä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylllä, kirjoittaminen on <3 :)

      Kiitos samoin sinulle! :)

      Poista
  2. Moikka, voitit mun blogin arvonnan, joten viittitkö laittaa mulle sun yhteystietoja iran-blogi@hotmail.com

    :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uiiih, jeee :D kiitos, yhteystiedot lähetetty! :)

      Poista
  3. Voin niin samaistua kirjoutushetkesi tunnelmiin!
    Lisäten kliseen että "TIEDÄN TISMALLEEN TUON TUNTEEN!"
    No se siitä sitten.
    Kiva että sinulla on ollut tiedossa jo että PÄÄSET sieltä pois, edes hetkeksi ja vielä luksusta siihen hetkeen se, että pääset lähtemään autolla! :D

    Meillä sai Kerttu oman pyörän (käytettynä tietty ostimme ekan apurenkailla olevan) ja tyttö on tykänny niin paljon että ei muuta teekään kuin ajaa etupihan autokatoksessa rinkiä (se katos ei ole mitenkään pienimmästä päästä...)
    Päivät ajaa nyt nin, että illasta uupuu jo unille klo 19-20, mikä on uutta siinä mielessä että neiti saattoi valvoa ennen jopa sinne 21:30-22 saakka ennen kuin antautui unelle, ja silloinkin kiukutellen "en halua nukkua/ei nukuta!!"jne.

    Lanttu taas pungertaa ylös seisomaan kaikkea vasten ja kiukkuilee edelleen luullakseni tulossa olevia lisähampaita. Pertussettiä, parhaillaan meillä huutaa5 samaan aikaan. tytöt kumpi mitäkin (Kerttu lähinnä uhmailun muodossa ja mustasukkaisuuttaan pikkusiskoaan kohtaan) isäntä siitä kun "K pitää AINA itkeä joka asiasta mitä kertoo/koittaa sanoa. Ja Lanttu huutaa juurikin märkää vaippaa tai nälkäänsä siinä hetkessä kun en itse ihan just ehdi heti salamana..ja minä siihen että "En kuule mitäkukakin on vailla/sanoo!!!" Ja poika vielä kaiken sen päälle että "Korviin sattuu melu!!!" Että on täällä melkoiset desibelit toisinaan.-kun niikseen sattuu. :D

    Superisti voimia jaksamiseen, kyllä se siitä vielä helpottaa, usko pois!

    VastaaPoista
  4. Unohdin mainita että sama polte on täälläkin kuin siellä, nimittäin se neulomisen tuska nostattelee jälleen syksyiltojen pimetessä päätänsä täälläkin.
    Oma "vakkarineulokseni" on usein joko säärystimet tai sitten perus lapaset.
    Vuosi sitten koitin huopalangasta niitä jotka tulisi huovuttaa, mutta tein ensikertalaisena liian pienet, joten en uskaltanut enää huovuttaa niitä. Annoin ne ystävälleni joululahjaksi (kerroin toki että ne kutistuvat JOS pesee!!!!) mutta harmitti niin kovin kun sain ne valmiiksi ja muuten ne olis ollu niin ihq:t!
    Kenties tälle vuotta vois kokeilla tehdä sellaset kunnon "pannumyssyt" jotka uskaltaa sityten kanssa pestä! :D

    Vahingosta viisastuneena siis ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No uskon että siellä on kyllä kans välillä meteliä! :D kun meillä on vasta yks taapero joka on KOVAääninen ja hänenkin kanssaan on jo huomannu sen että kun hää menee illalla nukkuun = hiljaisuus laskeutuu! :D

      Ihana siis kuulla että tiiät tunteen näiden haastavampien päivien suhteen! Kyllöpä se taitaa niin olla että kaikki äidit on joskus hermoromahduksen partaalla :/ :)

      mulla on neulomisjutuissa ykkösenä villasukat, ku en osaatehdä peukkua lapasiin :D pitäs opetella, sais kunnon tumput itelle.

      Poista
    2. Ai sinun `kompastuskivesi`lapasten neulomisessa on peukku,- mun taas ei sen takia tuu tehtyä sukkia kun en ikinä-never ever ole tehnyt kantapäätä! :D
      Mutta mitä peukun tekoon tulee lapasiin niin en haluais hehkuttaa,mutta siis "Sehän nyt on maailman helpoin kohta neuloa!" Joskin voi tuntua hankalalle sitten kavennusvaiheessa, mikäli neuloo usealla puikolla yhtäaikaa. Ite olen loppuvaiheessa silmien vähetessä puottanu puikkoja pois ja tehnyt lopulta vain 2:lla puikolla seuraten missä paikkaa neulon taas 2 yhteen. :)

      En tiedä minkä mallisia peukaloita sinä tykkäät harrastaa pidellä lapasissa tehtäväksi, mutta itse olen tehnyt sellaisen kiilamaisen suorakaiteen (vrt. littana nuolenkärki/palikkamainen joka kapenee molemmista reunoin sinne kärkeen. Ja sen neulon 4:llä puikolla silmien ollessa 2 ekaa puikoltansa yhteen ja samoin aina 2 viimeistä siinä vaiheessa kun saa jo kaventua reilummin loppuosassa peukkua.

      Hitsi, pitikö alkaa kaivelemaan puikot kehiin.. ;)
      Säärystimet on kans aika "hitti" minun tekemänä, kun ne on niin helpot! ;D
      Ainoa "vaikeus" siinä on se päättely joka tuppaa minulla tekemään siitä lopetettavaksi jäävästä pään resorista jokseenkin "joustamattoman, jos vertaa aloituspäähän säärystintä... En tiedä mikä siinä mättää että tulee moinen. :/

      Aurinkoista pyhää sinne! :)

      Poista
    3. Hih :D kantapään tykkään tehdä "vahvistettuna" kantapäänä, ja löysin netistä siihen tosi hyvän (=selkeän) ohjeen. Ja tuo peukalo jota kuvailit, on juurikin sellainen jonka olen koulussa oppinut, mutten muista sitä vaan enää yhtään. Täytyy katsoa jos siihenkin löytyisi netin ihmemaasta ohje, tarvin ihan alusta saakka silmukka silmukalta etenevän ohjeen :DDDD

      Joo ja säärystimet oon minäki viimeks kutonu, ja sama juttu mulla että toisesta päästä tulee joustamaton. :/ täytyy ruveta reenaamaan sitä :D

      Poista
  5. Hienoa, että on neulomisintoa! Itellä menossa siskolle säärystimet. Viheliäinen vaihe tuo päiväunien loppuminen! Meillä kaikki lopettanu päikkärit tosi nuorena ja nyt automieskin. Se on sitten illalla viidestä eteenpäin ihan riekaleina ja itkee pullon perään, mutta eihän sitä sitten enää voi nukkumaan laittaa. hyvä puoli siinä on se, että sen saa sitten jo seittemän aikaan unille eli itellä on pitkä ilta ilman pikkupoikia! Niin luksusta!
    Tsempit sinne päin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos tsempeistä Lotta!!

      Enpä ole tajunnut asiaa ajatella vielä tuolta kantilta, että päikkärien loppuessa lapset saa aiemmin nukkumaan = OMAA AIKAA! :D olen jotenki aatellu että tämä on joku vaihe, mutta totta vieköön se voi olla pysyvääkin. En ole itsekään nukkunut kuin parivuotiaaksi päiväunet, kun tarkemmin rupesin miettimään. Ehkä tämä levoton sielu kulkee perimtönä äidiltä tyttärelle.. :)

      Poista

Jätä terveisesi tänne! :)