perjantai 6. tammikuuta 2012

Ajatuksia vauvaelämästä

Päivät kuluu hirmuista vauhtia pienen nyytin kanssa, eipä ehdi paljoakaan "ylimääräisiä" hommia tehdä. Toki se kuuluu asiaan, ja olen nauttinutkin näistä päivistä kun ei tarvi muuta tehdä kuin tuuskata vauvelin kera. Ajattelin nyt vähän kirjoitella ylös, millaista meidän vauvaelämä on tähän saakka ollut.

Vauva täyttää pian jo 1kk! Tätä ajatellen rupesin miettimään että meillä varmaan pitäisi olla jo jonkinlainen rytmi, mutta en kyllä tietoisesti ole sellaista vielä havainnut. Sehän tietysti helpottais elämää suunnattomasti kun jonkinlainen rytmi ja rutiini löytyis. Meidän vuorokausi menee yleensä näin:

Herääminen ja ylösnousu n. 10 maissa, syöttö ja vaipanvaihto
Sen jälkeen nukkumista, syömistä, vaipanvaihtoa ja seurustelua vaihtelevin järjestyksin.

Vielä siis vauvelin nukkumista säätelee lähinnä se, milloin tulee nälkä ja paljonko on syönyt ennen unia. Meillä tuo syömishomma meni vähän puihin, laitoksella rintaruokinta lähti hyvin käyntiin, mutta synnytyksen jälkeiset komplikaatiot sai kyllä maidontuotannon tyrehtyyn jonkin verran, jolloin jouduttiin turvautua lisäruokintaan eli korviketta pullosta. Nyt sitten pikkunen ei taho jaksaa imeä tissiä niin kauaa että sais mahansa täyteen, vaikka maitoa nyt näyttää enemmän kuitenkin tulevan. Tähän ongelmaan kokeilen rintapumppua, jonka saan ensiviikolla, sillä haluaisin antaa rintamaitoa vaikka sitten pullosta, niin kauan kuin sitä nyt tulee vielä.

Meidän vauva nukkuu vielä aivan epäsäännöllisiä määriä päivisin, eilen esimerkiksi nukkui päivällä ulkona vain n. 45-60min, ja sen jälkeen oli hereillä vaikka kuinka kauan, nukahtaakseen taas vain tunniksi. Tänään taas on nukkunut paljon pidempiä pätkiä useammin. Maha tietysti on yksi syy miksi eilen ei nukkunut, tosin tajusimme sen vasta illalla kun tyttö päästi kunnon vetiset tavarat vaippaan. Raukalla ollu maha tietysti tosi kipeä ja jumissa koko päivän :(

Illalla vauva laitetaan nukkumaan yleensä 21-00 välillä, sitä ennen vaihdetaan yövaatteet ja annetaan iltamaito pullosta. Nukkuu yleensä n. 4 tuntia, jonka jälkeen rinnoista syöttö. Nukkuu sen jälkeen parin tunnin pätkissä (väleissä rinnoista syöttö) tuonne 9-10 saakka aamulla.

Kovasti tyttö on yhdessä kuukaudessa kehittynyt, ja on tosi jäntevä. Kannatteli päätään jo laitoksella hetkittäin, ja nyt haluaa olla pystyasennossa mieluiten koko ajan nähdäkseen ympärilleen. Melkoista katsella kun noin pieni pitää päätä pontevasti pystyssä ja tillittää silmillään ympäristöä vaikka kuinka kauan :D

Tällaisia ajatuksia näin loppiaisena, kun minulla on taas aikaa ja jaksamista niin kerron paremmin ajatuksia meidän vauvaelämästä :)

Hyvää loppiaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisesi tänne! :)