torstai 7. marraskuuta 2013

Glögi-juustokakku

Leivoin ensimmäistä kertaa glögi-juustokakkua, joka olikin todella hyvää! Jouluksi tätä, ehdottomasti!

Glögi-juustokakku

Pohja:

200g piparkakkuja
100g voita

Täyte:

6 liivatelehteä
2 tlk (á 2dl) vispikermaa
2 rs (á 200g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
1 appelsiinin mehu

Pinnalle:

4 liivatelehteä
4 dl glögiä


Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 28cm) pohjalle. Sivele vuoan reunat öljyllä, jotta reuna irtoaa nätisti kun kakku on hyytynyt. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Pane liivatteet kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja mausteet. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mieluusti vaikka yön yli.

Liota liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna glögi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet joukkoon ja anna jäähtyä. Lusikoi glögihyytelölientä hyytyneen kakun päälle varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Kaada loppu hyytelöliemi päälle. Hyydytä kylmässä pari tuntia. Koristele haluamallasi tavalla.





Itse käytän juustokakkujen tekoon Tupperwaren Samba-irtopohjavuokaa. Se on osoittautunut hyväksi kun haluaa tasaiset ja siistit reunat hyydykekakkuun. Tässä kakussa itse täyte on kuitenkin niin paksua jo ilman liivatettakin, että reunat eivät kovin kauniit ole. Mutta herkkua tämä silti oli! :)
En ole mitannut kovin pilkuntarkasti koskaan pohjan aineksia, koska määrät riippuvat mm. kekseistä, vuoan koosta ja siitä, kuinka paksun kerroksen pohjaksi haluaa. Mutta tuossa on suuntaa antava määrä. Päälle murustelin juustoraastimella valkosuklaata. NAM! :)

2 kommenttia:

  1. Siistiä!
    Tämä ohje tänne tuli sulta just oikeaan aikaan!
    Olen nimittäin menossa Kakkukurssille ja sain sieltä viestiä missä kyselivät onko erityistoiveita kakkujen valmistuksen suhteen.
    Vastasin että koska pelkään tavallaan kaikkea minkä valmistuksessa tulisi käyttää liivatetta, niin mikäli mahdollista, tahtoisin omalt aosin päästä siitä "liivatelehti"kammostani eroon.
    Pitäjä vasstasikin että "hän lupaa, että pääsen valmistamaan myös kakkua jonka valmistuksessa käytetään ko.liivatetta. :) "

    Täytyykin kirjailla tämä muistiin. ehkäpä kokeilen /valmistan tätä meilläkin, miksi ei vaikka itsenäisyyspäiväksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! :) liivatteen käyttö ei oo vaikiaa, sen opit ja kammostasi pääset äkkiä! Se on kyllä hyvä apuväline leivonnassa! :)

      Poista

Jätä terveisesi tänne! :)