torstai 31. lokakuuta 2013

Täällä taas!

Elämä on ollut melkoista mylläkkää viimeiset pari kuukautta. Nyt alkaa helpottaa, olemme asuneet nimittäin kohta kaksi viikkoa uudessa kodissa!! Muutimme takaisin syntymäkotikuntaamme, ja kaikkien kommelluksien jälkeen saimme lopulta juuri meille hyvän talon.

Tämän kahden kuukauden aikana olen todella miettinyt, miten ihmeellisesti meidän ihmisten elämää ohjataan ja järjestellään. Aina kun luulee että on keksinyt hyvän suunnitelman, se takuulla muutetaan aivan toisenlaiseksi. Esimerkkinä uusi kotimme. Olimme "varanneet" kotikylältäni myytävänä olleen talon, kaupan ehtona oli oman asuntomme myyminen. Koska kylä on hiukan syrjässä keskustaan nähden eikä talosta oltu tehty yhtään tarjousta ennen meitä, olimme (liian) varmoja siitä että sen talon saamme. Talo oli ollut myynnissä pitkään. Sitten alkoi takkuilla oman myyminen. Kiinnostuneita kävi katsomassa asuntoamme, tarjouksia jätettiinkin, mutta kyseiset henkilöt häipyivät jonnekkin eikä heihin saatu yhteyttä. Eräänä päivänä välittäjämme soitti, että tuleva talomme oli myyty. Olimme ihan äimänä, että miten se YHTÄKKIÄ voi mennä, kun siitä ei kukaan ollut kiinnostunut yli puoleen vuoteen.. meinasi VÄHÄN masentaa, mutta silloin sanoin miehelleni että meitä odottaa jokin parempi, meille sopivampi talo.

Pari päivää tämän jälkeen avasimme taas kerran jokakodin ja etuoven netissä ja aloimme selata talotarjontaa. Tuttu sanoi, että kotipaikkakuntamme keskustan lähettyvillä on ollut pitkään myytävänä hyväkuntoinen okt. Kun avasin talon tiedot näkyviin, muistin että isänikin oli puhunut talosta useaan otteeseen, mutta se oli ollut meidän budjettiin liian kallis. Olin ohittanut talon sen vuoksi kokonaan. Isä oli kertonut, että tämä talo olisi rakennusteknisesti paljon parempi, järkevästi rakennettu ja sisustettu käytännöllisesti. Lähdimme sitten porukalla taloa katsomaan ja ihastuimme heti.

Tämän jälkeen vasta alkoikin kova operaatio saada kaikki palaset loksahtamaan kohdalleen, mutta niin ne lopulta loksahtivat ja se talo on nyt uusi kotimme. Pakko uskoa, että asioilla on tapana järjestyä, ja että kaikella on tarkoitus. Nyt kun mietin kaikkea tapahtunutta, niin kyllä me niin paljon parempi talo saatiin ja ihan vain sen "takia", kun joku toinen teki isomman tarjouksen siitä ekasta talosta. Kiitos hänelle, loppujen lopuksi :D

Nyt tämä 1,5 viikkoa on mennyt tavaroiden paikalleen laittamisessa ja muutamia vähäisiä vieraitakin on ehditty kestittää. Pihaa en ole juuri ehtinyt vielä "tonkimaan", mutta ihan sopivasti sitäkin tässä on. Takapihalla on hiukan metsää, eikä ikkunoista ole suoraa näkyvyyttä toisiin taloihin vaikka taloja tässä vieressä onkin. Nyt ollaan vaan ihan onnessamme siitä, että meillä on TILAA, KOLME makkaria, E nukkuu omassa huoneessaan, mulla on KODINHOITOHUONE, erillinen WC ja AUTOTALLI :DDDDD Vaikka tämä ei kooltaan ole mikään iso, niin edelliseen 61m2 kaksioon verrattuna meillä on ihan hirveesti tilaa :D ah, mä pystyn hengittää.

Onnellinen.

6 kommenttia:

 1. Täällä toinen onnellinen puolestanne. :)
  Saatte viettää nyt ensimmäisen joulunne teille uudessa OMASSA kodissa (en sillä etteikö edellinenkin kotinne olisi ollut omanne vaan nyt saatte kirjaimellisesti viettää sen OMAKOTITALOSSA) ;)

  Minä laittelen jo joulua silmitellen paikkoja...vaihdoin jo makkariimme verhotkin kun Kerttu valitteli että hänen huoneessa olevat "monsteriauto" verhot ovat pelottavat.(ihan tavis monsteriautoja siinä oli ei mitään hampaita niillä tms.->katsonu reppana isoveljensä kanssa Turtles-ohjelmaa ja siitäkö lie kammo niihin tullut tms. hänen ikätasolleen sopimatonta.. :/ )

  Huomenna leivon pipareita koristeeksi ikkunaan roikkumaan. Ainakin YRITÄN siis. Sanotaan että se olkoon koe-erä :)
  (Ja mikä ihana tekosyy...hihii...)

  Paljon onnea ja siunausta teille uuteen kotiinne koko perheellenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! <3

   Joulua alan minäkin pikkuhiljaa miettiä, onneksi huomenna koittaa marraskuu niin voi jo hyvällä syyllä alkaa laittelemaan vähän joulujuttuja :) ajattelin laittaa keittiöön joulukapan jo aika pian, ja joululauluja alan ehdottomasti myös kohta kuuntelemaan. Nuo piparikoristeet kuulostaa ihanalta! Täytyypä pistää vinkki korvan taakse! :)

   Poista
  2. Oman blogini puolelle kommentoinkin jo sinun jättämään kommenttiisi vähän sivuten tätä ,mutta kirjailen tännekin :)

   Jos sinulla on jouluvaloja tai tykkäät polttaa kynttilöitä silloin kun lapset vaikka nukkuvat, niin aloita vaikka siitä!
   (Jouluiset) värivalot ei ehkä tee ihan vielä kovin jouluista (lue:liian) tunnelmaa,mutta ovat osana joulua tai talvea yleensäkin.
   Voit niiden loisteessa/tuikkeessa vaikka iltaisella nautiskella lasillisen glögiä ja vaikka maiskutella joulutortun (ehkä ei vielä luumuhillolla tehtynä vaan esim.omena-kanelimarmeladilla). Siitä se lähtee! Go Ruska Go! :)

   Poista
 2. Ihana kirjoitus. Ihania uutisia. Aistin niin tuon tunteen tästä ruudun läpi.
  Onnea ja iloa uuteen kotiin.<3
  Kyllä niillä asioilla on aina tapana järjestyä. Ennemmin tai myöhemmin kuin itsestään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!! <3
   Niin se on, että asiat järjestyy tavalla tai toisella, mutta miksi siihen on aina vaikeina hetkinä niin vaikea luottaa? Ja joka kerta se meille näytetään että niinhän se menee. No, ehkäpä tässä elämän varrella vielä oppii siihen uskomaan toden teolla, eikä aina murehtisi niin kauheasti, miten käy. Oppia ikä kaikki ;)

   Poista
 3. Niistä jouluvaloista...
  Meillä Kertun huone odottaa edelleen omia jouluvalojaan (jotka ovat kaupassa) kun ei ole sopivia kohdalle sattunut tai ei ole ollut kaupassa ollen aikaa sitten syventyä asiaan. Kiireesti tärkeimmät koriin ja kassan kautta autoon ja kotiin.. :/

  Olisko teillä paikaa ulkovaloille esim. ulkona ovenpielessä ? Olisko jotakin terassin tapaista mihin voisit ne ripustaa? Tai ikkunaan ulkopuolelle? Tai...tai... onhan niitä, kenties jokin tikapuut tai muu vastaava?
  Ehkä ne tikapuut on huono paikka, ellei sitten valoja saa jotenkin hauskasti niihin ja se ympräistö ole muutoinkin houkutteleva valoille...
  Oletko aikeissa ostaa tai tehdä itse havupalloa? Laitat sellaiseen sitteb valot!

  VastaaPoista

Jätä terveisesi tänne! :)