sunnuntai 10. marraskuuta 2013

J 4kk

Istun kotimme "tietokonehuoneessa", jossa tietokonepöytä on ikkunan edessä. Tästä näkee ihan mahtavia juttuja joka kerta, kun tähän istuu :D Nytkin katselen ikkunasta n. 3 metrin päässä sijaitsevaan mäntyyn, jossa jo harmaaksi muuttunut orava nakertaa käpyä! :) Meillä on pikkuinen metsä heti tupamme takana, ja vaikka metsän takana on rakennuksia, niin siellä viihtyvät oravat ja linnut erinomaisesti. Lähes jokaisella aamukahvihetkellä saan seuraa oravista :)

Pikkuinen poikamme J täyttää tänään sunnuntaina 4kk. Jos kolmen kuukauden ikää pidetään rajapyykkinä sille, että elämä vauvan kanssa helpottuu, niin väitän että neljä kuukautta on sitten seuraava rajapyykki josta alkaa tietyllä tapaa haasteellinen aika. Tämä siis minun kokemukseni kahden lapsen kanssa. J on ollut "helppo" vauva koko ajan, mutta hän on ehkä hiukan herkempi reagoimaan muutoksiin. Esimerkiksi aamupäivän päiväunet ovat tosi tärkeät, jos ne jää kesken, on tiedossa hankalampi päivä. Ne ovatkin pisimmät päikkärit mitä J päivän aikana nukkuu. Ja nyt sitten unia häiritsee kaksikin kurjaa asiaa: kutiava iho (toivottavasti 4kk-neuvolalääkärissä saamme apua vaivaan, taitaa poika seurata siskonsa jalanjäljissä atooppisen ihon suhteen..) sekä kipeät ikenet. Nuo ikenet ovat erityisesti viime aikoina aiheuttaneet päänvaivaa. Ikenet eivät pullota eivätkä punoita, mutta J imee tuskaisesti nyrkkiään ihan koko ajan ja kuolaaminen on valtaisaa. En valehtele, jos sanon että päivän aikana vaihdamme kuivaa paitaa about kolme-neljä kertaa. Useamminkin pitäisi, mutta olen koittanut kötystää jonkin sortin kuolaliinoja ettei paidat aina kastuisi. On sitten kurja olo pojalla kun paita on napaan asti ihan märkä ja ihokin hautuu :(

Aloitimme vähän maistelemaan sosetta tällä viikolla. J on edelleen täysimetyksellä, mutta kyllä alan soseita maistattamaan jotta saadaan sitten pikkuhiljaa tukevammat eväät kehiin. Meillä ei vain ole tällä hetkellä pakastinta, niin en pysty tehdä mitään soseita isompaa satsia. Tein E:lle bataatista, kukka- ja parsakaalista sekä broilerista ja naudan jauhelihasta pikku ruoka-annoksia joita sulattelin sitten tarpeen mukaan. Samaa linjaa kokeilen pojan kanssa, kunhan pakastin löydetään! :)

J on alkanut höpöttää kovasti ja isolla äänellä :) hän myös kääntyy välillä kyljelleen, mutta vielä ei oikein ole kiinnostusta pyörähtämiseen. No, eipä ole hätä kun muuten poika näyttää kuitenkin kehittyvän ihan hyvin. Täytyisi varmaan pitää muutenkin poikaa lattialla enemmän, mutta se on aina vähän riskialtista kun E voi ihan hyvin juosta vaikka päältä kun ei paljon järki vielä päätä pakota. E on kyllä muuten alkanut vähän ymmärtää sitä, että pikkuveli on elävä olento joka hymyilee jos hänelle juttelee/ilmeilee. Muutama hauska hetki on jo tullut, kun E on käynyt naureskelemassa veljelle ja veli on vastineeksi väläyttänyt kunnon hymyn :)

Tämä oli ihan sekametelisoppa koko postaus, mutta rajallisen ajan puitteissa on kirjoitettava sikin sokin kaikki mitä mieleen tulee :D Koitan ottaa joku päivä vähän kuvia uudesta tuvasta, ja laittaa niitä sitten tännekin.

Mukavaa sunnuntaita!

2 kommenttia:

 1. Ihanaa, että ootte päässeet asettumaan! Meilläkin ihastellaan oravien ilmashowta aina sillöin tällöin olkkarin ikkunasta. Varmaan ei mene kauaa, kun E ja J ihan tosissaan alkavat pitämään toisilleen seuraa ja voi veljet sitä sisarusten yhteistä touhua on sitten hauska katsella! Väistämättähän sitä on tappelua ja muuta nahistelu, mutta se on pieni paha, sen kaiken yhteisen touhun ja puuhailun rinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä niin kiva kun on noita luonnon asukkeja! Tulee niin kotoisa olo :)

   Voi, ootan sitä että sisarukset alkaa ymmärtää toisistaan kunnolla! Nahistelua on varmasti, mutta niin myös sitä yhteistä touhua. Eilen oli ihan mahtavaa kun ripustin pyykkejä ja J meinas hermostua sohvalla. Sanoin E:lle että käyppä sanomasa veljelle että ei hätää, ja juttele jotaki muutenki. No E meni, kuulu kova kälätys "korean kielellä" ja sitte kovaa EI TÄTÄÄ, EI TÄTÄÄ :DDD että jonkumoista ymmärrystä veljeä kohtaan alkaa kehittyä :)

   Poista

Jätä terveisesi tänne! :)