tiistai 30. huhtikuuta 2013

Tapaus Vappumunkit

No niin, täällä on siis munkkitaikina laitettu kohoamaan ja enpä sanoisi että tähän saakka olis päästy ihan kommelluksitta..

Mitään äksidenttiä ei oo sattunu (vielä), mutta tuo jauhojen kanssa läträäminen on niiiiiin *piiip*stä!! Jos ohjeessa lukee "jauhoja n. 14dl", niin miksi, MIKSI mun taikinaan meni kyllä lähemmäs 17dl???? Ja ei, siitä ei silti tullu kivikovaa taikinaklimppiä. Jauhot on ihan tavallisia puolikarkeita vehnäjauhoja. Olen mittonut kaiken _tarkasti_ sillä tiedän, että leivonnassa tarkat mitat on "elintärkeitä" onnistumisen kannalta.

Tuo jauhojuttu saa mut aina epävarmaks, mietin sitten että tuleeko tästä nyt liian kovaa vai liian pehmeää ja pystyykö sitä käsitellä kohoamisen jälkeen jne.. argh :D ja se kohottaminen.. laitoin eka kerran taikinan kohoamaan mikroon (siis mikroa ei panna päälle, mutta ovi kiinni) kun niin moni näyttää tekevän niin. Kokeilen josko se toimisi :) rinkilät kohotan sitten pellillä kuumalla vedellä täytetyn lavuaarin päällä, siinä olen saanut parhaiten kohoamaan seuraavaksi paistoon menevät leivonnaiset.

No, muulla ei loppujen lopuksi ole väliä kuin sillä, että maku olisi hyvä :) ja että osaisin paistaa munkit kypsiksi asti, kauheaa jos jäisi raa'aksi :/ ensikertalainen kun olen niin kantapään kautta varmaan tulee opittua taas kaikki.

Oman jännitysmomentin tuo myös se, että munkit pitäisi saada pyöriteltyä paistoa vaille valmiiksi ennen kuin tyttönen herää päikkäreiltä. :D Meinaan pakastaa osan munkeista ja paistaa huomenna loput, en millään ehdi paistaa kaikkia tänään.

Hui.. se paistaminen :D siinä seuraava jännitysmomentti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisesi tänne! :)