torstai 18. huhtikuuta 2013

Kodin ehostus.

Emme vieläkään ole lyöneet lukkoon mitään päivämääriä tai edes kuukautta, milloin tämä kämppä pannaan myyntiin. Melko varmasti kuitenkin tänä vuonna. Vieläkin on muutama asia jotka pitää selvitä ennenkuin voidaan alkaa puhua päivämääristä.

Sitä odotellessa aloitimme kuitenkin jo "pienen pintaremontin" :) meillä on tapetti kaikissa muissa seinissä paitsi ikkunaseinissä, joita on kolme. Näissä seinissä on ihan valkoinen maalipinta vaan, jotka oli aikojen saatossa päässeet "kulahtamaan". Naulojen kannat alkoi näkyä ikkunanpielissä ja kaikenlaista sotkua ja reikääkin taulujen myötä oli vuosien saatossa ilmaantunut. Ei muuta kuin patterit, verhotangot ja kukkalaudat pois seiniltä ja maalaamaan! Pohjatöinä muutaman sauman täyttäminen tetramassalla, reikien ja epätasaisuuksien hiominen ja kittaaminen ym. Sitten maalia pintaan. Kyllä tuli kuin uusi! Uskomatonta, miten pienellä budjetilla voi saada tosi ison ja näyttävän lopputuloksen. Apuna hommassa oli isäni.

Seuraavaksi työn alla on pesuhuoneen laatoituksen uudelleen saumaaminen muutamasta kohti. Tällaista pientä ehostusta vain, mutta kuitenkin silmiinpistävää. Ja pari silikoonisaumaa uusitaan, niin ei pääse vesi vääriin paikkoihin. Sen jälkeen on vielä keittiön päätyseinä, johon entiset asukkaat ovat laittaneet paperitapetin. Siinä on vesihana vieressä, eikä laatoitus jatku tarpeeksi pitkälle, joten tapetti on ihan kauhean näköinen :/ Tapetoimme seinän uudestaan vedenekestävällä tapetilla.

Muita tapettiseiniä emme ala korjailemaan, sillä uusi asukas kuitenkin halunnee valita tapettinsa itse. Eikä seinät onneksi ole kovin huonossa kunnossa.

Tällaista pikku säätämistä täällä! :) voisikin hipsaista kirpparille E:n herättyä, jos löytäis verhot joko makkariin tai olkkariin, tai parhaassa tapauksessa tietysti sekä että! :) Nyt voi katsella kappa-mallisia verhojakin kun seinät on siistit, ennen halusin peittää rumat jäljet pitkillä verhoilla.

Oikein kivaa loppuviikkoa, huomenna on jo PERJANTAI!! :)

Ps. Kiitos jokaiselle blogini lukijalle ja kommentoijalle! Sain tänään aivan ihanan viestin blogiystävältä ja hetihän se pisti vetistelemään ;) kiitos viestistäsi Armi! Ja olen tosi iloinen kaikista tuttavuuksista, joita olen blogin kautta saanut, olette ihan loistavia tyyppejä! KIITOS!!

8 kommenttia:

 1. Sniiif..myötätunnon kyyneleitä valuu täällä nyt-kiitti vaan ;D
  -Ei ollut tarkoitus alkaa sinua itkettämään. Pistetään se sen odotuksesi piikkiin. ;)
  Mutta EIHÄN mun pidä olla raskaana joten sen puolesta se menee sen myötätunnon piikkiin ihan kympillä.

  Me kun asuimme hetken vuokralla ja jos muistat niin taisin kertoa kuinka se asunto oli likainen (rähjäinen ja takapiha saastainen) muuttaessamme siihen. Talonmies toi meille oikein maalia jotta saimme itse maalata ennen varsinaista muuttoa seinät sisältä. Ne sitten olikin likaiset ja täynnä ties mitä jälkiä!Huh huh... Oli nauloja hakattu seiniin niin paljon, että vitsailimmekin että"Tässähän voisimme alkaa naulakauppiaiksi". Niitä oli sitten PALJON! Massasimme myös reikiä ovista, seinistä (juurikin oven takaa minkä se ovenkahvassa oleva "stoppari" oli seinään tehnyt.) jne.
  Oli kyllä kuin erimökki sen jälkeen, kun kaikki seinäpinnat oli saatu maalatuksi. Ja kun maalia sattuo jäämään yli, -eikä talkkari sitä ottanut, saimme pois muuttaessa sipaista sitä pahimpiin kohtiin minne meidän tyttö oli ehtinyt piirtämään ja jota emme saaneet pois... XD
  Tänään ON se perjantai, ihanaa. Olen niin sen tarpeessa että!

  Mukavaista viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalilla saa ihmeitä aikaan, todellakin! :) olin aina ennen ajatellut, että kun meillä joskus on oma talo, tapettia vaan joka seinään. Joo-o, nyt olen kyllä tullut toisiin aatoksiin. Maalaaminen on todella paljon helpompi urakka kuin tapetin poistaminen ja uudelleen tapetoiminen! Ja varsinkin lapsitaloudessa, missä noita mainitsemiasi piirroksia tulee, maalipinta on pelastus! Nykyään on kyllä tosi nättejä tapetteja, mutta olen ajatellut että tehosteseiniksi voisi tapetoida vaikka yhden seinän/huone. Ja muut maalilla. Esimerkiksi :)

   Mukavaa viikonloppua, ja hei, mä oon herkkis ja itken aina jos joku osoittaa tuollaista huomiota, ei siihen raskaushormoneja tarvita :DD tosin, voi olla tietenkin että tämä herkkis-olemus on vielä herkemmässä nyt. Mutta aito tunne se on, enivei! :)

   Poista
 2. Todella suuri kiitos sinulle postistasi jonka puolestasi olit minulle kirjoittanut.
  Veti aika mietteliääksi ja...noh, en ala tähän kirjailla kaikkea, vastaan kyllä kunhan on parempi aika siihen itselleni, mutta voin vain luvata että kovin lyhyeksi se vastaus ei jääne. Toivonkin että sen lukeminen ei vie sinun kallista opparin teko aikaa tai muutakaan koulu-, tai kotitehtäviin/-askareisiin liittyvää aikaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, toivottavasti et nyt säikähtänyt mun "avautumista"! En tarkoittanu viestiäni todellakaan niin. Ja viestisi ei todellakaan vie multa kallista aikaa, mä luen aina hyvin mielelläni viestit! Sitäpaitsi, en mä avaa sähköpostia sillon kun teen opparia, joten ole huoleti ;)

   Poista
  2. En sanoisi säikkyväni ihan herkästi ja vähästä. (en kuitenkaan vähättele lainkaan mitä/mistä kirjoitit!)
   Hyvä että et ala aukomaan postejasi silloin kun yrität saada esim.opparia aikaiseksi- niin vähän arvelinkin... En voi sanoa muuta kuin että "olenpahan ainakin `varoittanut`sinua ;)

   En todellakaan säikähtänyt `avautumistasi`jos sitä sellaiseksi tahdot kutsua. En ollenkaan! Tämä on se varjopuoli (?) kirjoittamisessa kun ei voi sanoa tiettyjä sanoja/asioita samoin kuin kenties puhuessa, äänenpainollahan on useinkin merkitystä asioiden kerronnassa ja siitä syystä kirjallinen tuotos on joskus vaikeaa ymmärtää. Tai sitten sen voi helposti ymmärtää väärin. nimimerkillä "kokemusta on siitäkin" mutta enpä ala itse asiasta enempiä avautua. :D

   Mukavaa tuloillaan olevaa pyhää!
   ~Armi~

   Poista
  3. Kiitos Armi sinulle viestistäsi, luin sen kyllä jo mutta vastaan kun itselläkin on vähän paremmin aikaa. On tosi mukava tutustua paremmin, vaikka olemmekin nyt käsitelleet aika rankkoja aiheita! Mutta nehän ovat myös osa meitä itseämme ja ovat osittain tehneet meistä tällaisia kuin olemme :)

   Tuo on totta, että usein äänenpaino antaa sen viimeisimmän merkityksen sanomiselle. Kirjoittamalla joutuu usein kertoa yksinkertaisen asian paljon monisanaisemmin, jotta toinen ymmärtää, millä "äänenpainolla" asia nyt yritetään selittää :D Ja mullakin on kokemusta tuosta väärinymmärtämisestä, se on kyllä inhottavaa ja olen sen vuoksi tullut vähän araksi sen suhteen.

   Vastaan sulle kuitenkin heti kun ehdin, joten palataan! :)

   Poista
 3. Samaa mieltä, että ihanaa, kun on perjantai!!! :)
  Pienillä jutuilla saa kyllä kotia paljon siistimmän näköiseksi!! Eikä niihin kauheen kauaa sitten loppujen lopuksi yleensä menekään. Huomaan itse vaan sen, että se aloittaminen on aina niin kovin hankalaa... ;)
  Aurinkoa viikonloppuunne!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perjantai, jeeee! :D kun sais vielä koulujutut pois päästä, hyh! :D

   Joo ja se alottaminen..miten se voiki olla aina niin vastahakosta? Ja sitte kun rupiaa hommiin niin huomaa että tän olis voinu kyllä tehä jo aikasemmin :)

   Aurinkoa myös teidän viikonloppuunne!!

   Poista

Jätä terveisesi tänne! :)