lauantai 30. maaliskuuta 2013

Hauskaa pääsiäistä!

Onkohan aikaista sanoa?
Sanon kuitenkin: elämä voittaa.
Ensimmäinen kuumeeton päivä, yskä kauhea, flunssa kauhea mutta - ei kuumetta!! \o/

Meillä päin trullit virpovat tänään, lankalauantaina.
Yhtään trullia ei vielä ole näkynyt, viime vuonna kävi peräti yhdeksän.
Varauduttu kuitenkin on, suklaamunilla ja lakupötköillä :)


Täällä päin pääsiäisperinteisiin kuuluu myös pääsiäiskokon polttaminen.
Mekin lähdemme illalla kylän kokkoa katsomaan,
tosin pysyttelemme autossa kun ei terveitä vielä olla.
Mökkihöperyys alkaa kuitenkin nostaa jo päätään,
joten päätimme että ajelulla ainakin käydään.


Sain kylvettyä rairuohonkin monen vuoden tauon jälkeen, hyvä minä :D
Olen niin iloinen että se kasvoi, pienet ilot ihmisellä.. :)
ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ!

8 kommenttia:

 1. Pienet ilot on niitä parhaimpia iloja elämässä! Pienistä onnen pisaroista koostuu pitkä helminauha.

  Minäkin samaisia lakuja olin viime sunnuntaina virpojille varannut, vaan ketään ei käynyt. Ennakoin tilanteen siksi ostin vain lakuja, kun tykkään niistä itsekkin. Saapahan ite herkutella. :) Mies kyllä syö suklaatakin, mutta omat äiteet huolehtii sen puolen.

  Mukavaa ja makoisaa pääsiäistä teidänkin perheelle flunssasta huolimatta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Yksi trulli kävi, harmillisesti tämäkin perinne on katoamassa :( no, minulle kyllä todellakin maistuu kaikki makea, että eipä nuo herkut vanhentumaan pääse :D illalla voisikin leffanaposteluksi ottaa vähän suklaata ja sipsejä pitkästä aikaa :)

   Poista
 2. Iso ilohan tuosta rairuohon kasvamisesta on!
  (Ainakin minusta olisi.) Kasvatimme sitä itsekin, mutta se mokoma meni ja kuivahti sitten kasvettuaan niin ettei sitä enää saanut pelastetuksi. Niinpä meillä on tällä hetkellä enää vain tipit pöydällä ja eilen anopin tuomia (leikko-)narsisseja maljakossa torstaina ostamani pääsiäiskimpun lisäksi.
  (En enää laske kukkavahvuuteen violetteja tulppaaneja jotka alkavat olla jo ne parhata hetkensä nähneet... :D )
  Keltaiset tulppaanit heitin jo eilen pois, sillä ne olivat jo niin ruttuisia ja köykäisiä. xD

  Pidän niin kovin kukista, että siksi niitä tulee ostettua. Voisihan sitä rahansa turhempaankin laittaa. Näin keväällä niitä tahtoo pöydälleen ja ne piristävät niin mieltä kuin kodinkin ilmettä kummasti!
  - Suosittelen!

  Jospa teillä olisi taudit selätetty. Itse haaveilen pääsystä ensi kuun lopulla Helsinkiin Lapsi messuille...taitaa jäädä haaveeksi. sillä joutuisin lähtemään yksin kahden lapsen kanssa... :/
  Miehellä kun on jo sovittu meno samaiselle viikonlopulle. PÖH ja iso HÖH!

  Aurinkoista pääsiäistä teille ja mukavia ajeluja myös kokolle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Kukat on kyllä ihania, itse olen vasta viimevuosina löytänyt niiden tuoman ilon. Tänä keväänä erityisesti olen ostanut tulppaaneja useamman kerran, ne tuo toivoa siitä että kyllä se kevät ja kesä sieltä tulee.

   Toivon todella että alamme parantua! Harmittaa sekin vähän että ei päästy tänä pääsiäisenä mihinkään kun kerrankin olis ollu aikaa. Mutta kylläpä sitä ehtii vielä moneen kertaan kulkea ja mennä. Harmi jos et pääse messuille, ne olis varmasti kiva piristys!

   Kivaa pääsiäislauantain jatkoa :)

   Poista
 3. Onpa ihana kuulla, että taudit rupee helpottamaan!! :) Niin kurjaa on olla petipotilaana.
  Kyllä ne pienet ilot on niin ihana juttu kaiken arjen keskellä!! <3 Pitävät oman mielen niin tosi virkeänä, kun löytyy arjen keskeltä iloisia juttuja.
  Meillä päin vielä kulki virpojia. Mutta tosi moni on samaa ihmetellyt, että miksi ei enään juurikaan virpojia käy. Mietin itse sitä, että kun joissain paikoissa ollaan lapsille tosi tylyjä, niin käyvätköhän he virpomassa vaan tuttuja? Itse olen yrittänyt opettaa, että aina pitää kysyä, että saako virpoa. Eikä onneksi ole ollut mitään tylyjä vastauksia heille! :)
  Iloista Pääsiäistä myös teille!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet ilot kaavaa usein suuriksi, jos ne pienet arjen onnenhiput huomaa. Monesti vain keskittyy johonki ihan muuhun ku tähän hetkeen eikä huomaa puoliakaan niistä pienistä jutuista jotka tois arkeen iloa ja keveyttä.

   Onpa kurja jos virpojia kohdellaan huonosti! Aikanaan kun itse kuljin, kävimme ihan joka talossa kylällämme eikä kukaan pitänyt pahana. Nykyään ollaan kyllä erakoituneempia ja jotenkin "älä sekaannu mun elämään" -asenteella enemmän. Se on iso harmi :/ onneksi kuitenkin vielä jossakin näköjään arvostetaan tätä vanhaa perinnettä! :)

   Poista
 4. Ei täälläkään käynyt sunnuntaina virpojia. Ei tosin oltu kokopäivää kotonakaan, kun lapset kävi isovanhempiaan virpomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin oli tarkoituksena käyttää tyttöä isovanhemmilla ja kummeilla virpomassa mutta tämän sairastelun takia se jäi. No, eipä tyttönen olis vielä siitä mitään ymmärtänytkään, ehtiihän tuota vielä :)

   Poista

Jätä terveisesi tänne! :)