tiistai 29. tammikuuta 2013

Vaihtelun tarpeessa

Tiedättehän sen tunteen kun viikosta toiseen ruokalistalla on samat arkiruuat? Vaikka ne hyväksihavaitut jutut on hyviä, välillä kaipaa uusia makuja. Jotenkin mun mielikuvitus ruuanlaitossa on olematon, siksi etsin vinkkejä muiden blogeista ja netistä ylipäätään.

Meillä perusruoka-aineet on jauheliha, possunsuikale, kanankoipi ja makkara. Näistä siis yleensä tehdään arkiruuat. Suosituimpia makaroonilaatikko, nakkikeitto, jauhelihakeitto, jauhelihakastike ja spagetti/perunat, uunimakkara, broilerinkoivet uunissa ja riisi. Possusuikaleesta mies tekee kastiketta tai sitten käytämme Uncle Benin Sweet and Sour -kastiketta (joka mun mielestä on hyvää!! :D)

Salaattia meillä tehdään jostain syystä harvoin, vaikka tykätään salaateista paljon. Itse voisin hyvin tehdä ruokaisan salaatin broilerinsuikaleista, fetasta, kurkusta, paprikasta, rypäleistä ja jääsalaatista. Nam, tuli nälkä..

Leivonta on enemmän mieleeni, tykkään kokeilla eri reseptejä. Huomiseksi ajattelin tehdä paholaisenkakkua suklaakuorrutteella ja mahd. myös puolukkamuffinsseja kinuskikuorrutteella :)

Jatkanpa suunnittelua nyt kun E nukkuu, ajatukset ei vain tahdo pysyä kasassa kun on liikaa isoja asioita mietittävänä :/ niistä pystyn jonkin ajan kuluttua puhua täälläkin, saan asiat vihdoin ulos itsestäni sitten. Mulle kirjoittaminen on tärkeää just siks, tuntuu että sanojen myötä taakka vähän kevenee.

Mukavaa viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Kirjoitus on hyvää terapiaa. Auttaa jäsentelemään asioita kun siirtää ajatukset päästä paperille tai nykyaikana myös tietokoneen näytölle.

  Mukavaa viikkoa sinulle myös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Asiat todella jäsentyvät kun ne näkee ihan konkreettisesti paperilla/ruudulla. Ja kiva että on tällainen väylä blogien muodossa, missä voi anonyymisti mutta kuitenkin henkilökohtaisesti (niin halutessaan) jakaa sisintään.

   MUkavaa viikkoa :)

   Poista
 2. Oon kans huomannut sen, että kun kirjoittaa asioita mielestään "pois", niin se helpottaa tosi paljon. Eikä asiat kasva omassa mielessä niin suuriksikaan. Ainakin itselläni on niin!

  Mukavaa viikkoa myös sinulle!! :)

  P.s. Blogissani on sinulle jotain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, mielessä sitä monesti asiat suurenee ihan liiotellun isoiksi. Odotan vielä muutamien asioiden selvenemistä ennenkuin "uskallan" ne täällä kertoa. Ei tässä nyt mistään valtionsalaisuuksista sentään ole kyse, mutta meidän perheelle tärkeistä asioista kuitenkin.

   Ja suurkiitos tunnustuksesta!!! <3 :)

   Poista
 3. Komppaan yllä olevia siinä suhteessa, että kirjoittaminen todellakin on terapeuttista. (Varmaan sen on voinut huomata minun blogistanikin...)

  Oi paholaisenkakkua..NAMI NAMI!
  Kaikki suklainen vie kyllä minun huomioni ja omissa ohjevihkosissa tuppaa olemaankin aikalailla leivonpa painotteisia kaikki ohjeet... :/
  Oletkos muuten koskaan tehnyt/maistanut sydänsurujen kakkua?
  Mamma Mia, se on hyvää myös... (siinä-kään, ei sitten saa laskea kaloreita...) :D
  Heitän sulle sen ohjeen ellei sinulla ole sitä jo. ;)

  Miellyttävän mukavaa keskiviikkoa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo suklaaherkut on ykkösiä!! :D sydänsurujen kakkua en ole koskaan maistanut, nimikin lupaa kyllä jotain kielen mukanaan vievää herkkua! :D jos viitsit vain sen ohjeen heittää niin olen todella kiitollinen!!

   Minusta joskus tuntuu että kaikki blogipostaukseni ei ole oikein luettavaa materiaalia, jos olen oikein antaumuksella"oksentanut" kaiken mikä mieltä on painanut. Tarkoitan luettavuudella sitä, että niissä postauksissa ajatuksenjuoksustani voi olla vaikea saada kiinni. Mutta toisaalta, se "oksentaminen" kuuluu elämään välillä kun on vaikeita aikoja, ehkä lukijat sen antavat anteeksi :D

   Itse tykkään juurikin sellaisista oikeasta elämästä kertovista blogeista, iloineen ja suruineen. Kukin tyylillään :) minusta pääasia on se että kirjoittaja itse saa hyvän olon kun voi purkaa tuntojaan.

   Ihanaa pikkulauantaita myös teille!! :)

   Poista

Jätä terveisesi tänne! :)