keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Kuningas Yrjö vierailulla

Toipilaan tervehdys sairastuvalta!

Saapui se mahatauti meille, toistaiseksi onneksi vain minulle. Toissayönä oksensin ja ripuloin 5-30min välein illasta aamuun, jolloin olin jo niin huonossa kunnossa että sairaalaan oli lähdettävä. Pääsin tiputukseen, koska mikään neste tai muu suuhun pantava ei pysynyt sisällä lainkaan. Muutaman tunnin sain nestettä suoneen ja olo jo vähän parani. Juotavakin alkoi pysyä pieninä määrinä nautittuna sisällä, joten pääsin illaksi kotiin.

Olo on kuin olisi katujyrän alle jäänyt, hurja oksentelu kipeytti selkälihakset niin etten pysty nousemaan istualleen, saati nostella tyttöä. Tuli myös kova kuume, joten lihaskipua ja nivelten särkyä on ollut senkin takia.

Gefilusmehuilla ja -keitoilla mennään, äsken uskalsin ottaa jo Lämmin Kuppi -kanakeiton ja se pysyi sisällä.

Melkoisen kovana tämä tauti minulle tuli, Norovirukseksi sen sairaalassa totesivat. Toivon niin ettei mies ja E tähän sairastuisi!! Tosin Norossa oireet alkavat yleensä vrk:n kuluessa, eli toivossa eletään kun toistaiseksi on kumpiki ok.

Parempaa loppuviikkoa kaikille toivotellen! :)

5 kommenttia:

 1. Tuo tauti on kyllä sellainen, joka vie äärettömän huonoon kuntoon... :( Meillä on kahteen kertaan koko porukan läpi mennyt. Itekin kesti ekalla kerralla tosi pitkään toipuminen. Kolme lasta nesteytettiin ekasta kierroksesta. Toka mentiin ihan kotona potien. Toisella kerralla saatiin vaihtarina sairaalasta, kun nuorimman kanssa siellä aikaa vieteltiin. Jaksamista teille ja paranemista!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä sanoa että tämä oli hurjin oksutauti mikä mulla on ollut. 5 vuotta sitten sain ruokamyrkytyksen, joka vastasi tätä (jouduin silloinkin tippaan). Eihän nämä häävejä tauteja oo, mutta nyt niitä on niin paljon liikkeellä että melkein mahdotonta lienee välttyä siltä.

   Toivottavasti pysytte tästä eteenpäin terveinä ainakin tämän taudin osalta!

   Poista
 2. Ai kamalaa! Onneksi olet jo hivenen paremmassa kunnossa.
  Meillä se tauti oli vajaa vuosi takaperin,juuri keväästä. Se ei ollut mukava vieras ollenkaan, etenkin kun miehen kanssa olimme siinä molemmat yhtäaikaa kun lapsemme oli saman ensin sairastanut. Ei onneksi kumpikaan (tai kukaan meistä) joutunut sairaalaan nestetippaan...wc oli kovassa käytössä kylläkin. Ja mikä vielä ikävää asiasa oli,kun itselle riitti kun vain kuulin miehen menevän vessaan alkoi itsellä kiertää vatsassa ja jouduin turvautumaan sankkoon pesuhuoneessa.(sama toimi myös toisin päin minun ehdittyä ensin wc:n.)

  Toivon erittäin kovasti ettei muut perheesijäsenet saisi sitä ikävää tartuntaa..aika senkin näyttää.
  *voimahali sinulle, silläkin uhalla että saan itse sen tartunnan nyt näin virtuaalihalin kautta* :)

  VastaaPoista
 3. Yh, tekin olette siis saman kokeneet :( toivottavasti ette nyt tänä vuonna saa sitä, ehkäpä tämä virtuaalimaailma ei ole vielä niin kehittynyt että saisit sen! ;) kiitos halista! :)

  Olo on kyllä jo aikas normaali, mies oli tänään jo töissä ja selvisin tytön kanssa hyvin. Ovat vielä ainakin terveitä *koputtaa puuta*.

  Melkoinen mylläkkä tuo keholle kyllä on, siitä ei pääse mihinkään! Toivotaan oksutonta kevään jatkoa kaikille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin toivotaan että siihen olisi saatu jonkinlainen vastustuskyky, mutta niillä pöpöillä ja viruksilla on ikävä tapa kannaltamme että ne muuttavat muotoaan jolloin se kertaalleen sen sairastamisesta saatu "suoja" ei tehoakaan enää.
   Olen kyllä kokenut nuo flunssat siten että ne on vain kerta toisensa jälkeen rajumpia. Kauhulla voi vaan ajatella mitä moisen sairastaminen tekee vanhuksille tai muuten jo valmiiksi sairaalle/ huono kuntoiselle ihmiselle!

   Poista

Jätä terveisesi tänne! :)