perjantai 9. elokuuta 2013

Vauvan neljäs viikko

Vauvamme on nyt 4 viikon ikäinen. Herttainen pikku pötkö, joka nukkuu mielellään sylissä ja muutenkin oikeastaan vain nukkuu ja syö. Hereillä ollessaan hän on valpas, silmät tutkivat tätä maailmaa tarkasti ja eritoten kasvot kiinnittävät vauvan huomion. Ei majaile tissillä enää koko aikaa, oikeastaan vain ihan alussa oli tosi tiiviisti. Nyt käy syömässä, nautiskelee ja saattaa nukahtaakin hetkeksi, mutta sitten jatkaa homman loppuun ja näyttää selvästi olevansa valmis. Iltaisin rinta saattaa maistua enemmän, terkkari kertoi että maito on "vetisempää" iltaisin eikä näin ollen pidä nälkää niin pitkään. Vauvat myös tykkäävät tankata iltaa kohden jotta yön jaksaa nukkua (tai huutaa, riippuu tietysti vauvasta ;D).

Ristiäispäivä on lyöty lukkoon, kahden viikon päästä pidetään pikkuisen ensimmäiset juhlat! Hän kasvaa nyt niin kovaa vauhtia, että käyn katselemassa ristiäisvaatteita vasta lähempänä kastepäivää. Kastemekko tulee varmaankin olemaan sama kuin E:llä, miehen sukulaisten kätköistä. Nimi pitäisi vielä päättää.. Etunimestä on jo melko selvä haju, mutta toiset nimet odotuttavat. Kyllä ne sieltä tulee :)

Tähän saakka vauva on säästynyt pahoilta mahavaivoilta, ja uskon syyn olevan se, että hän "osaa" päästää ilmat pihalle tosi tehokkaasti! ;) Syötön jälkeen kumpikin pää rutisee.. :D se on tosi hyvä juttu, E:n kanssa näin ei ollut ja hänellä itkuisuutta olikin enemmän.

1kk-neuvolassa käytiin tiistaina, ja mitat olivat: pituus 54cm ja paino 4285g. Huh, mikä kasvuvauhti! Kahdessa viikossa kilo painoa ja neljä senttiä pituutta! Vauvalla kaikki hyvin, läväytti vielä hymynkin lääkärille. Takapuoli on ärtynyt edelleen, runsaan kakkaamisen vuoksi. Perunajauhot ja Pebanthen parhaimmiksi todetut täsmäaseet.

Täällä eletään taloasioiden suhteen nyt niin jännittäviä aikoja, että ette uskokaan! Kun asiat ovat hiukan varmempia, kerron täällä lisää. Sen vain sanon, että pitäkäähän taas peukkuja pystyssä! ;)


4 kommenttia:

  1. Teillä eletään kyllä mukavia ja jänniä aikoja. :) Uusi perheenjäsen ja vieläpä oma koti hakusessa. <3 Pidetään peukkuja, että kaikki menee niinkuin pitää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu!! <3
      Meillä on elämä menny tähän saakka aina niin, että kun tapahtuu, niin tapahtuu sitten vähän kaikkea kerralla. Mutta sitten taas saa elää pidemmän aikaa paikoillaan (toivottavasti), muuttaminen on P:stä :DDD

      Poista
  2. Voi että mukavia uutisia teiltä taas kerran.
    Peukuttamiseen en voi muuta sanoa kuin että - kohta puutuu niin sormet kuin varpaatkin,mutta en lakkaa silti peukkua pitämästä teille talo/asumis suhteen. :)

    Jos lukaisit blogistani jo,niin me olimme lääkärineuvolassa keskiviikkona ja saimme hyviä uutisia kun Lantun ei tarvitse mennä vielä silmänsä vuuoksi sinne leikkaus toimenpiteeseen. Saamme olla kotona tuon maanantain jolloin täällä alkaa koulut ja saamme laittaa pojan ekaluokalle.- jännäääääääää!!!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun jaksatte peukuttaa! <3 Lupaan vastineeksi peukuttaa tästedeskin teidän puolesta, kun sellainen tarve tulee ;)

      Luin tosiaan että Lantulle ei tarvi leikkausta tehdä, en ehtinyt vain silloin kommentoimaan. Aivan mahtavaa!! Voi että, voin kuvitella että äidin sydän taisi kevetä aika paljon? Itse olisin varmasti ollut tosi kauhuissani toimenpiteestä, vaikka se helpottaisikin loppujen lopuksi lapsen oloa. Mutta ainahan se hirvittää jos lapsella on jotakin :/

      Teilläkin siis jännitystä on, kun ekaluokkalainen aloittaa opintiensä! Tsemppiä uuteen vaiheeseen :)

      Poista

Jätä terveisesi tänne! :)