sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Poikkinainen

Huh, iltaa kohden tällä mammalla loppuu virta. Oon ollut viime aikoina todella väsynyt ja perus kodinhuoltotyötkin ovat siirtyneet miehelle. Minulla on koulussa kova stressi ja kiire joululomaan saakka, voi kuinka odotankaan joulua! Niin joulun itsensä, kuin myös loman vuoksi. Koulutehtävätkin ovat meinanneet jäädä vähän huonolle tolalle, mutta keväällä helpottaa. Tulipa taannoin tietoon yksi lisäjuttu, minkä vuoksi valmistuminen on todella tärkeää (tärkeäähän se nyt on minulle ollut koko ajan, mutta nyt erityisesti.)

Hämminkiä aiheuttaa myös uuteen rytmiin siirtyminen. E on alkanut nukkua yhdet päikkärit. Toistaiseksi päivät ovat menneet muuten hyvin, mutta silloin tällöin iltapäivällä (klo 17 maissa) neitiä alkaa nukuttaa ihan mahottomasti. Jos silloin laittaa nukkumaan ulos, niin nukkuu liian pitkään ja yölle ei jää unta (ellei herätä kesken mutta en tiedä onko se hyvä asia). Jos ei laita, niin jaksaa jotenkuten sinne 18-19 kieppeille, paras olis kun jaksais sinne klo 19 niin jaksaisi nukkua aamuun asti. No, kyllä se tästä taas selkiintyy ajan kanssa. Siirtymävaiheet on aina tällaisia.

E on saanut nyt muutamana päivänä maustamatonta jugurttia eikä siitä ole tullut mahavaivoja. Jee! :) Siirtyminen "lehmänmaitoon" on jännittänyt mua ihan hirveesti, olen jostain syystä ollut ihan varma ettei se onnistu. Nyt kun tarkemmin mietin, niin en tiedä miksi näin olen ajatellut, koska korvikekin on toiminut eikä minulla ja miehellä ole maitovaivoja. No, toivotaan että se "oikea" maitokin alkaa sitten maistumaan, kun vuoden iässä saa alkaa maistelemaan :)

Mies lähti kylään veljellensä, E nukkuu ja minä saan pitkästä aikaa hetken hengähtää :) Nautin parhaillaan Fazerin Taikayö-nimistä suklaakakkua, aivan järrrrkyttävän herkullista!Taidanpa käydä lukemassa samalla päivitetyt blogit ja jatkaa herkuttelua. Herkullista sunnuntaita sinullekin! :)

9 kommenttia:

 1. Meillä siirtyminen korvikkeesta "lehmänmaitoon" onnistui varsin luontevasti. Onneksi meillä ei tytölle tullut mitään oireita/vaivoja.
  Itse vieroitimme tytön sekoittaen aina pikku hiljaa enemmän ja enemmän "lehmän maitoa" korvikkeeseen jotta siinä oli lopulta hädin tuskin vain nimellisesti enää korviketta.
  Kun mitään kipristelyjä eikä masupuruja tullut, niin jätimme korvikkeen kokonaan pois! :)

  Zemppiä teille, kyllä se ajan kanssa hyvin menee se siirtyminen ja pian teidän neiti jo juo sitä tavallista maitoa kilvan teidän kanssanne ;)
  Meillä ainakin on sellainen "maitovasikka" tyttö että saa kantaa maitoa selkä vääränä kaupasta, jos ei muuta ole tarvis ostaa, niin aina on ostettava maitoa ainakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Armi, että teillä tuo siirtyminen tapahtui noin luontevasti! Olenkin nyt antanut tosiaan sitä maustamatonta jugurttia eikä siitä ainakaan ole tullut mitään oireita. Taidanpa tehdä samoin kuin te, että lisään pikkuhiljaa lehmänmaitoa korvikkeen sekaan. Kiitos vinkistä! :)

   Kiitos tsempistä, jotenkin sitä tämän ekan kanssa ainakin miettii ja murehtii kaikkea mahdollista :D Ihanaa kun saa vertaistukea!

   Poista
  2. Ole hyvä vaan vinkistä,muistelen että neuvolasta antoivat meille aikoinaan tuon vinkin kun alkoi se "siirtymävaihe" olla lähellä. :)

   Nyt on sanottava sekin kun jäi tuolla viimeksi sanomatta -vaikka äsken "imellytin" itseäni glögin ja karjalanpiirakoiden voimin+ pienen bostonpullapalasen kera" niin tuo kuva Fazerin "Taikayö" kakku näyttää niin houkuttelevalta.
   Sitä pitänee ehkä jolloinkin ostaa ja maistaa itsekin... sen verran olen herkkujen perään. (Varsinainen sokerihiiri kun sille päälle sattuu. Olen koettanut kyllä hillitä itseäni herkkujen suhteen, varsinkin kun kuulin viime neuvolareissulla että minä olin saanut painoa odotusaikanani jo 10kg lisää...Jäähän näistä jo osa lapsen synnyttyä sinne, oi jäähän... :D )

   Ps. Tiedätkö/osaatko neuvoa kuinka saisi sen kellonajan tuonne blogipäivityksiin oikeaan aikaan? Nyt ne on minulla olleet päin mäntyjä ja siitä olen jolloinkin saanut palautetta, kun se ilmeisesti ärsyttää joitakin.

   Poista
  3. Oih, karjalanpiirakat on ihania! Meillä on aika vähän vielä glögiä juotu, yleensä tähän aikaan on mennyt monta purkkia. No, kylläpä vielä ehtii ;) Se Taikayö -kakku oli suorastaan syntisen hyvää! Todella makeaa kyllä, mutta kyllä sitä pienen siivun pystyy syödä sellainenkin joka ei makeasta niin välitä (itse en lukeudu niihin ihmisiin.. ;D)

   Tuosta kellonajasta, tuli mieleeni että onko tietsikkasi kello oikeassa ajassa? Kellonaikaahan voi muuttaa siinä tekstinkirjoitus -tilassa, oikeassa reunassa on se "aikataulu" -kohta josta saa valita joko "automaattinen" (ilmeisesti silloin se tulee tietokoneen kellon mukaan) tai sitten "määritä päivämäärä ja aika" jolloin voit itse määrittää julkaisuajan(jos vaikka haluaisi tehdä tekstin valmiiksi mutta julkaista sen vasta myöhemmin). Mutta ne varmaan olet tiennyt, että jos niistä asetuksista huolimatta on ongelmia ajan kanssa niin sitten en osaa neuvoa enempää.

   Toivottavasti asia selviää, vaikka eipä tuo ainakaan minun mielestäni kyllä maailmanloppu ole vaikka aika olisikin hiukan väärä :D

   Poista
  4. :)
   Kiitti sulle vinkistä. Minä kun EN TOD. ole mikään "neropatti" näissä kone asioissa, niin siksi oli kysäistävä.
   Ainakin näin äkkiseltään katsoen tietsikan kello näyttäisi olevan oikeassa ajassa, mutta tässä koneessa on ollut hieman "ongelmia" viime aikoina, joten en ihmettelisi JOS se vaikka näyttäisi päin mäntyjä sitten muissa jutuissa. xD

   Sattui tänään tulemaan kuin sopivasti rahaa, joten jos kaupassa käydessä (tänään tai viikonloppua vasten) tulee tuota kääretorttua vastaan, niin joutunenpa ehkä investoimaan ja ostamaan sitä. :P

   "Kataris"

   Poista
  5. NYT mä ostin sitä kääretorttua.
   (En ole vielä maistanut kun "lupa" on vasta huomenna alkaa herkuttelemaan..)
   Mutta mua hämmensi hieman kaupassa se, kun se oli niin "pieni"pala vai onkohan sitä sitten ns."normaalinkin" kokoisena, kun muut ne "poutapilvi" yms saman firman käärikset oli 2-3 kertaa sen palan kokoisia?
   Vaikkakaan EN valita, jos se on imelää, niin eihän sitä paljoa tarttekaan mässätä.

   Ja huomenna ON syytä maistella kun on namipäivän alkamisen lisäksi laskettuaikakin. (kaupassa käydessä meinasi olla liikkuminen jokseenkin hankalaa ajoittain, supisteli hieman...)
   Jospa saisin vielä huomisen kokea kotosalla maistellen illasta sitä kääristä. :)

   Poista
  6. En minäkään kyllä mikään tekniikan ihmelapsi ole, koneen kanssa joutuu tapella kyllä liian usein ;D olen opinnäytetyötä tekemässä ja siinäpä sitä onkin suo edessä kun pitää kaikki koulun logot sun muut saada just oikeille sivuille ja kohdille ym. No, ei murehdita sitä vielä.

   Se kääretorttu oli tosiaan aika pieni pätkä, sanoisin noin puolet "normaalista" kääretortusta mitä kaupoisssa myydään. Oon käsittäny että ne on aika kalliitakin? Meille nimittäin vieraat toi tullessaan sitä, itse en ole ostanut vielä. Mutta on se niiiiin hyvää.. ;D

   Voi että, toivotaan että vauveli sieltä alkaa pikkuhiljaa asettua lähtökuoppiin ja ponkaisee maailmaan! :) Kun vauveli on syntynyt ja olette kotona, käyhän blogimaailmassa kertomassa kuulumisianne ja vointejanne kun jaksat! :)

   Poista
  7. Eipä tässä ole edelleenkään mitään merkkejä "ponkaisemisista" saati sen tarpeesta... :D

   Meillä lapset bongasi eilen sen kääriksen jääkaapista ja molemmat odottavat hetkeä koska sitä saisi..
   (Se OLI kyllä jokseenkin hintavaa kokoisekseen, joten en siis tahdo että jokainen `rämpii`siitä omia aikojaan mitä ottaa, vaan siitä hetkestä on tehtävä `yhteinen`jolloin toivoisin kaikkien olevan yhtaaikaa läsnä...)
   Voipahan tuo kuulostaa pikkutarkalta tms. Mutta... that`s me!

   Nuo opinnäytetyöt on varmastikin jossain mielessä rassaavia tehdä. (tiedän kokemuksesta)
   Aikanaan oli tehtävä näytön jälkeen viikon näyttöjaksosta `loppuraportti`itsearvion kera ja voitko uskoa että meinasi mennä järki & hermot kun aivan KAIKKI, mitä olin sitä varten pitkin tuota mennyttä viikkoa kirjaillut muistiin katosikin muistitikultani ja vain päivää ennen kun se olisi pitänyt palauttaa!
   Onneni oli että MUISTIN mitä kaikkea olin kirjaillut hiottuani sitä niin paljon ja usein. Sekään ei naurattele jos kone temppuilee juuri silloin kun sitä tarvitsisisi johonkin TÄRKEÄÄN eikä vain "ajantappamiseensa" tai huvin vuoksi netissä surffailuun.
   Kai se on joku karmanlaki sekin sitten.

   Zemppiä sinulle opinnäytetyösi pariin ja muutoinkin!

   Poista
  8. Ei kuulosta pikkutarkalta, oon ihan samanlainen vastaavissa tilanteissa :D arvokas herkku, arvokkaasti se myös syödään ;)

   Mun kaverille kävi kans niin että kaikki sen kirjoitukset hävis yhtäkkiä ja voi kauhea, se oli ihan hirveä tilanne! Ei noihin elektronisiin laitteisiin voi kyllä 100% luottaa.

   Kiitos tsempeistä!! :) tsemppiä sinullekin, vointeja ja herkutelkaa antaumuksella ;)

   Poista

Jätä terveisesi tänne! :)